21  Minari_617x412
‘Minari. Historia de mi familia’, nominada amb sis premis Oscar, es projectarà el dia 25 d’abril a l’Auditori Municipal. . || CEDIDA
13/04/2021 Cultura
Una primavera d'estrenes cinematogràfiques

El Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament presenten noves projeccions

Marina Antúnez

L’Auditori Muncipal Miquel Pont acollirà, aquesta primavera, la projecció de diverses pel·lícules premiades. Fins al més de juny, es podran veure films que han estat mereixedors  de diversos guardons en festivals i premis.

El dia 25 d’abril es podrà veure Minari. Historia de mi familia. Nomadland s’ha programat pel 9 de maig i, totes dues pel·lícules, es podran gaudir en una doble sessió, una a les 16.15 h i l’altra a les 19 h.  Aquestes cintes opten a sis premis Oscar cadascuna i, de moment i entre les dues, ja s’han endut més de quaranta guardons. En concret, Minari va ser millor pel·lícuala i Premi del Públic al Festival de Sundance i Nomadland ha guanyat dos Globus d’Or i el Premi del Públic al Festival de Toronto.

A l’abril també es projectarà Sentimental,  que va rebre un Premi Goya, un Premi Gaudí i un Premi Forqué i que es podrà veure el dia 18 d’abril, a les 19 h. Diumenge passat també es va poder veure La diosa fortuna, guanyadora de dos Premis David di Donatello.

El mes de maig també contempla la projecció de la comèdia El inconveniente, el dia 2 a les 18.30 h. La cinta es va endur dos premis al Festival de Màlaga.  El dia 16 es projectarà La vampira de Barcelona, cinc Premis Gaudí i el Premi del Públic al Festival de Sitges. El dia 23, Quo Vadis, Aida?, millor pel·lícula internacional a Göteborg Film Festival i candidata a un Oscar.

La programació de cinema també inclou dues pel·lícules per a públic famniliar: Raya i l’últim drac, per al dia 18, a les 12 i a les 16.15 h, i  Tom i Jerry, el dia 16 de maig.

Les pel·lícules es poden consultar a www.castellarvalles.cat/cinema i a www.auditoricastellar.cat, des d’on es poden comprar entrades anticipades per a totes les projeccions.

 

'Josep', la història de l'il·lustrador Josep Bartolí

Aquest divendres, 16 d’abril, a les 20 hores i a l’Auditori Municipal, s’ha programat la pel·lícula ‘Josep’, una cinta d’animació europea coproduïda per Espanya i França, guanyadora del Premi César, l’European Film Award i altres reconeixements. Aquest és el debut al cinema del dibuixant francès Aurel, que s’ha convertit en una autor de referència i que dona llum a la història oculta de l’artista Josep Bartolí, exiliat espanyol del franquisme que va lluitar contra el règim des de França. El film explica els passos el van portar a conèixer Frida Kahlo. Se situa al febrer de 1939. Aclaparat per l’onada de republicans que fugen de la dictadura de Franco, el govern francès opta per confinar els espanyols en camps de concentració. En un dels camps, dos homes, separats per un filferro de pues, traven una amistat. Un d’ells és Josep Bartolí.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris