7R 8552 1_1440x961
Alberto Reche i Sergio Rodríguez, Doctor en història medieval i professor d’història a secundària  Quim Pascual
13/05/2020 Cultura
'A les portes de Troia', un dels podcasts en català recomanats pel periodisme cultural

El digital Núvol ha fet una llista on es destaca el programa produït a Ràdio Castellar

G.P.

Els podcasts cada vegada guanyen més terreny en el món de l'entreteniment. I més que ho estan fent durant el confinament, ja que són una bona opció per distreure's i, en la majoria dels casos, aprendre. Tenint-ho en compte, el digital de cultura el Núvol ha elaborat una llista de 15 podcasts de referència en català. No hi ha faltat una de les propostes produïdes a Ràdio Castellar, 'A les Portes de Troia'. 

 

Encara que es pot concebre com un podcast -i, de fet, teniu 'A les Portes de Troia' disponible en aquest format al seu web-, el programa d'història s'emet a més d'una quarantena de ràdios locals i és un dels productes radiofònics estrella de La Xarxa de Comunicació Local. Cada programa analitza minuciosament capítols de la història, amb protagonistes diversos i plens de curiositats. En podeu escoltar més de dos-cents que estan penjats a internet. 

 

Un dels secrets del programa és la devoció que hi injecten els presentadors, Alberto Reche i Sergio Rodríguez, doctor en història medieval i professor d’història a secundària, respectivament. Són "apassionats de la matèria que ja dues a les seves espatlles 268 programes on han repassat diferents eres", tal com els presenta la cap de redacció del digital de cultura, Clàudia Rius. Núvol recomana, per exemple, un dels seus darrers programes, sobre com va ser la situació a Europa després de la pesta negra. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris