20  Enric Aguilar_1440x961
Enric Aguilar inaugura la mostra ‘Reflexions abstractes del ser’. || M. ANTÚNEZ
30/11/2023 Cultura
Pintura per a la reflexió

El pintor Enric Aguilar inaugura mostra aquest 1 de desembre a la Galeria Aguilart

Marina Antúnez

El pintor castellarenc Enric Aguilar inaugura la mostra Reflexions abstractes del ser,  aquest divendres dia 1 de desembre, a les 19 h, a la Galeria Aguilart, ubicada al carrer Doctor Rovira, 20. En aquesta ocasió, l’artista vol expressar “des de la humilitat més íntima, tot el que em surt en abstracte”, diu Aguilar. En aquest sentit, als seus quadres evoca sentiments “d’amor, de pau, de tot el que m’ha sortit de dins i també tot el que m’ha remogut, perquè quan toques fons surten coses”.

 

A l’exposició podrem veure 10 o 12 quadres en un suport de 2 x 1 m. Cada quadre té una peça de lli cremada. “És lli natural, pur i cremat, el tema del foc és per donar la sensació de purificació”. A sobre, Aguilar aplica les tècniques del carbonet, aiguades, acrílics i olis. “Ho faig en un format abstracte i també hi ha algun referent figuratiu”.

 

Els colors que predominen en aquesta sèrie són els terres, ocres, negres i blancs, marrons, “i també incorporo algun rosa, algun verd i blau, i algun vermell puntual”

 

Aguilar va començar a fer aquestes obres ara fa un any. “Em va venir molta feina i no tenia temps per pintar, i aquesta necessitat vital em feia cremar l’ànima”.

 

Ara, pot expressar a través de la pintura tot el que tenia a dins. “Si no pinto, no visc”. Tot i que els quadres no tenen títol, sí que  van acompanyats d’un text, d’una reflexió.  “I afegeixo una altra reflexió per a tothom, que de tant en tant, durant el dia, parin cinc minuts per respirar, és molt saludable”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris