7R 1177_617x412
Dos infants es miren el diorama inspirat en la pel·lícula de 'Mamma Mia!' Quim Pascual
02/12/2019 Cultura
Uns pessebres de pel·lícula

Aquest dissabte es va inaugurar la 69a exposició, de temàtica cinematogràfica, que estarà oberta fins al 2 de febrer

G.P

Quan s’acosten les festes nadalenques, a l’entrada de Castellar mai falta un cartell: el que anuncia l’exposició de pessebres. Després de mesos de molta feina per part d’una seixantena de pessebristes, d’arremangar-se hores i hores perquè tot surti rodó, la 69a mostra es va inaugurar aquest dissabte, i ja es mantindrà oberta fins al 2 de febrer. El resultat són una quinzena de diorames i quatre vitrines, autèntiques obres d’art efímer que es podran gaudir durant tres mesos.

 

 

Com és habitual, la sala pessebrista es va omplir de gom a gom per veure la innovadora temàtica d’aquest any, el cinema. En els diorames d’aquesta temporada, els personatges bíblics conviuen amb els protagonistes de les pel·lícules més vistes dels darrers anys. Star Wars, Avatar, Allò que el vent s’endugué, Mamma Mia, El senyor dels anells o La vida de Brian, per exemple. Cada pessebre, a més, amaga pistes que els assistents poden jugar a trobar.

 

La presentació de l’exposició va comptar amb la presència de l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez; la regidora de Cultura, Joana Borrego; el mossèn de l’església de Sant Esteve, Txema Cot, que va beneir la mostra; el president del Grup Pessebrista de Castellar, Joan Juni; el president del Club Cinema Castellar, Pere Joan Ventura; i amb Josep Maria Contel, autor de les fotografies del rodatge de la pel·lícula La plaça del Diamant.

 

 A7 1054

Com és habitual, la sala pessebrista va quedar plena de gom a gom a la inauguració - Q.Pascual

 

Ja fa 9 anys que a les exposicions, al tema bíblic, s’hi suma un fil conductor. “Respecte a la temàtica de cinema, estem molt orgullosos amb la feina feta i de la col·laboració amb el Club Cinema. L’exposició ha quedat genial i animem la gent a venir, perquè segur que en sortiran satisfets”, assenyalava Joan Juni. El repte d’aquest any és aconseguir unes 10.000 visites.  

 

Un acompanyament idoni

L’exposició sobre cinema que acompanya la mostra complementa idòniament els pessebres. Val a dir que és una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració del CCCV però també del Grup Pessebrista, que ha comandat tant el muntatge tècnic com la distribució de l'espai. A l'exposició es pot gaudir del treball ideat i realitzat pel Club Cinema Castellar. És una oportunitat única, sobretot, per veure Viatge a l’interior d’una pel·lícula, un recull d’imatges fetes per Josep Maria Contel del rodatge de la pel·lícula de ‘La plaça del Diamant’. S'hi inclou, d'altra banda, materials utilitzats com el fotòmetre o la claqueta. El decorat està facilitat per Josep Rossell, director de fotografia del film.

“Vaig anar a fer fotos al rodatge sempre que podia. I m’anava bé, ja que estudiava cinema. Em va fer il·lusió veure com rodaven i conèixer gent. Aleshores, en el cinema, tot funcionava d’una manera diferent”, va explicar Contel a la presentació. Sobre l’exposició de pessebres, considera: “Els trobo genials, pessebres i cinema són art, es recreen històries. La imaginació dels que els fan no té límit”.

Per altra banda, Pere Joan Ventura va explicar que es va sorprendre quan els van plantejar la col·laboració: “Ens van demanar ajuda i ens vam posar en marxa i hem anat fent. A partir del decorat de l’exposició, hem explicat el procés de com es fa una pel·lícula, des del moment en què es comença fins que es fa la postproducció”, relatava.

 

 A7 1424

Material cedit per Josep Rossell a l'exposició sobre el rodatge de La plaça del Diamant - Q.Pascual

 A7 1311

Claqueta de l'exposició  Viatge a l’interior d’una pel·lícula - Q.Pascual

Comparteix
M'agrada
Comentaris