La cantant manlleuenca Paula Valls actua divendres al vespre, als Jardins del Palau Tolrà. || cedida
La cantant manlleuenca Paula Valls actua divendres al vespre, als Jardins del Palau Tolrà. || cedida
12/07/2018 Cultura
Paula Valls: “He fet un disc que parla molt de mi”

La cantant presenta el seu primer disc ‘I am’. Actuarà als jardins del Palau Tolrà aquest divendres, a les 21.30 h

Marina Antúnez

· Quin és el repertori que presentes a Castellar aquest divendres?
Presento un disc que ha sortit fa súper poc i que es diu I am, i que estem presentant arreu. Inclou dotze cançons, deu en anglès i dues en català, que tenen colors diferents entre elles, tot i que segueixen la mateixa línia. Soc terrible posant etiquetes, no sabria dir-te un estil concret, però sí que beuen d’influències americanes, i molt soul.

 

· I de què parlen?
És un disc molt personal, que parla molt de mi, del què m’ha fet plorar i passar-ho malament i del què m’ha fet riure. Té un color molt intimista. Les lletres parlen de trencaments. Per exemple, hi ha un dels temes en català que parla de la mort. Bé, més aviat, de la soledat. I molts temes parlen de fer-se gran, que és amb el que m’he trobat en aquest disc, que m’he fet gran i no he sabut massa què m’ha passat. Tant la lletra com la música  són meves, i el David Soler les ha produït.


· Com has gestionat aquest salt a la fama i als escenaris?
Tinc la sensació que algú m’ha ficat aquí i que ara s’han de prendre decisions, i que totes són molt importants, i les he patit. Amb l’EP que vaig treure que es diu Black & White ja vaig viure un creixement personal molt bèstia, però amb aquest disc m’he trobat que l’he portat més jo sola, les decisions ja no han sigut de  la banda, sinó que la que ha estat al davant i ha donat la cara he estat jo, tot recau sobre mi. Això és molt guai però també t’obliga a créixer, perquè aquestes decisions d’ara marcaran molt el que vingui després.

 

· Com portes les crítiques del públic?
Doncs a mi m’és igual tocar per tres que per tres-centes persones. Jo vull que el meu treball sigui igual de sincer i que me’l senti molt meu, molt honest, molt de veritat. Qui es pressiona més soc jo. Quan he treballat el disc no he mirat massa que agradés a la gent sinó que em convencés a mi, que jo n’estigués segura i que tingués ganes d’explicar aquestes cançons, d’aquesta manera, i que el so fos el que em defineix. Tenir el meu disc a les mans i dir: sí, ho he fet, i ho he fet bé.

 

· A Castellar, t’acompanyarà la banda al directe?
M’acompanya David Soler, a la guitarra i direcció musical; Oriol Roca, a la bateria; Miquel Sospedra, al baix, i Dani Ferrer, al piano. Tocar amb la banda és diferent que tocar sola. L’experiència que dona sobre l’escenari és diferent. Poder presentar el disc amb banda és molt guai, perquè és el que hi ha al disc i és el que jo volia donar. Està bé poder fer els temes amb un color més intimista, però el disc l’hem fet a banda. Als directes omples molt, llueix més el projecte. Per exemple, l’acompanyament de bateria.

 

· La teva és música per escoltar, més que per ballar?
Sí, això em diu la gent. És molt intimista, és música per asseure’s escoltar al sofà o per fer hores en cotxe. Hi ha qui diu que soc una barreja de Norah Jones i Amy Winehouse. Potser sí que hi ha aquesta barreja, perquè hi faig sortir la dolçor i cura de les cançons de la Norah i el vessant més marrano i potent de l’Amy.

 

· Quan va començar, la teva relació amb la música?
A casa sempre he viscut immersa en la música. El meu pare toca el piano i sempre s’ha escoltat molta música,  a la família. He anat a molts concerts. Des dels 4 anys que vaig a l’escola de música de Manlleu. El meu instrument preferit és la veu, però hi ha tants instruments que m’agraden que els tocaria tots!  Viure de la música és el meu somni fet realitat i ara he de lluitar per això. La idea és seguir per aquest camí i créixer.

 

· Què n’esperes, del públic de Castellar del Vallès?
No conec Castellar i em sap molt greu, m’està passant a molts pobles on estic anant a tocar... Espero que ens ho puguem passar molt bé. A mi m’encanta fer concerts, m’encanta tocar i parlar amb la gent. Acabar el concert i dir: vull tornar a Castellar!

 

Escolta l'entrevista sencera a Ràdio Castellar clicant aquí:

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris