IMG 20240406 163331_1440x961
Albert Montoya publica ‘Casandra, lágrimas entre difuntos’, ed. Libros Indie. ||  CEDIDA
12/04/2024 Cultura
Novetat d’Albert Montoya

L’autor castellarenc publica ‘Casandra, lágrimas entre difuntos’

Marina Antúnez

El castellarenc Albert Montoya publica la seva segona novel·la, titulada Casandra, lágrimas entre difuntos, de l’editorial Libros Indie. En aquest “parlo de la por, de com funciona, com ens afecta i què podem fer per mirar de superar-la”, diu Montoya.

 

L’autor aborda aquest tema a partir de la història d’una noia adolescent que viu un moment de molta por, de violència a la família. A partir d’aquí, arrenca tota la història. “És una por que tots podem sentir però portada a l’extrem, fins al punt que arriba un moment que la paralitza”. La protagonista coneixerà un personatge que l’ajudarà a entendre què li està passant i com sortir de tot plegat.

 

Es tracta d’un llibre de ficció “però agafo una inspiració propera”, comenta Montoya. En aquest cas, el tema va sortir en una conversa. “Cadascú va explicar alguna experiència que havia tingut i em vaig adonar que el mecanisme que tots tenim davant la por és igual”.

 

Montoya sempre s’ha interessat per la psicologia humana, tal com ja va fer a la seva anterior novel·la, Terume, un vincle vital. Ara, tria la por “perquè és un d’aquells temes tabús, ja que tot i que tothom en pateix es tendeix a amagar”. Són temes naturals: “Per què no parlar-ne? No passa res”.

 

Al llibre trobarem altres subtrames, com la immigració, el reciclatge, etc. Es tracta d’una obra contemporània, “però he defugit marcar cap data ni posar cap ubicació, la por la pot sentir qualsevol persona, en qualsevol moment i a qualsevol lloc”. Està previst que el llibre surti per Sant Jordi.

Comparteix
M'agrada
Comentaris