ERÒTIC GIUST_617x412
Els components d’‘Eròtic Giust’ actuen aquest divendres, als Jardins del Palau Tolrà. || CEDIDA
19/07/2019 Cultura
Nits d’Estiu amb música sensual a ‘Eròtic Giust’

Vuit músics actuen aquest divendres als Jardins del Palau Tolrà

Marina Antúnez

La proposta Eròtic Giust arriba aquest divendres, a les 21.30 hores, als Jardins del Palau Tolrà, en el marc de les Nits d’Estiu. Es tracta d’un espectacle musicat que engloba arts escèniques, poesia i prosa. La idea és original de Marcel Casellas i la porten a terme Miguel Gómez (veu), Quim Boix (flabiol, tamborí i gralla), Magalí Sala (violí), Ivó Jordà (gralla i tarota), Marçal Ramon (acordió diatònic), Francina Mercadal (trombó), Iu Boixader (contrabaix) i Pere Olivé (percussió).

Al concert, l’espectador hi trobarà atracció, provocació, insinuació, deler. Aquestes són algunes de les arestes d’aquest particular univers eròtic que construeixen vuit músics al llarg d’un espectacle que també combina les arts escèniques, la poesia i la prosa.

Amb una mirada oberta, recullen des de textos escrits expressament per a l’ocasió fins a altres escrits que tenen molts segles d’història, passant per la formalitat més clàssica, la sensibilitat més delicada o el llenguatge més directe.

Tots els textos mostren diferents tipus de passions que poden despertar les relacions humanes en totes les seves formes i colors. Els textos són obra de diferents lletristes i poetes de vàlua reconeguda com Jaume Ayats, Miquel Desclot, Pep Albanell, Jaume Arnella i Assumpta Margenat, entre d’altres, que van acceptar el repte de vestir melodies amb textos que tenen en comú la mètrica i el tractament poètic de l’erotisme en qualsevol de les seves expressions. La proposta de Casellas explora la composició musical i escènica a partir de dos conceptes: la lletra explícita dels seus versos i l’estructura rítmica de les seves cançons, el giusto sil·làbic.

Comparteix
M'agrada
Comentaris