IMG 0130_1440x961
Les castellarenques Lola Coma i Sofia Rodríguez - també Dani Coma - formen part activa del musical de Som Produce. || M. ANTÚNEZ
22/06/2021 Cultura
El musical ‘Billy Elliot’, a Barcelona

Les castellarenques Lola Coma i Sofia Rodríguez - també Dani Coma - formen part activa del musical de Som Produce

Marina Antúnez

Dues noies castellarenques formen part de l’equip interpretatiu de Billy Elliot, que arriba el proper mes d’octubre al Teatre Victòria de Barcelona després d’11 anys ininterromputs d’èxit a Londres, tres a Broadway i tres a Madrid. La Lola Coma i la Sofia Rodríguez són aquestes dues ballarines de Castellar que hi participaran, a més del professor de teatre castellarenc, Dani Coma, que estarà formant fins al juliol els actors que faran de Billy la proposta de teatre musical.


Amb aquest projecte, l’equip de l’Antonio Díaz - Mago Pop -, que també compta amb professionals castellarencs, compleix la promesa d’allotjar en aquest teatre de la capital catalana les grans produccions internacionals que posicionin Barcelona com una ciutat de referència d’aquest gènere.


Per la Lola i la Sofia aquesta serà una gran oportunitat. La Sofia (en el paper de Sharon) va començar els assajos fa un any a l’escola Coco Comín. “Hi havia un anunci de càsting per ‘Billy Elliot’ i m’hi vaig apuntar, pensant que no m’agafarien”, recorda la jove.  I és que els requisits per optar al paper eren tenir 1,50 m, saber dansa clàssica i aparentar entre 12 i 13 anys. 


En el cas de la Lola (en el paper de Tracy), el seu pare Dani Coma és qui va veure l’anunci, ja que ell treballa de professor a l’escola Coco Comín. “Des de l’escola artística on jo estudio també ens van enviar la invitació per presentar-nos, ja que tenia relació amb la dansa, que és el que estudiem allà”, diu la Lola. S’hi va presentar, també, tot i que no tenia encara cap experiència en càstings.  Quan van saber que les havien seleccionat la seva il·lusió va ser immensa. “Era súper fort que ens agafessin a un musical de SOM Produce!”, deia la Sofia, ja que és la companyia i productora de musicals més important de l’Estat. Han triat noies, principalment de Barcelona, però també de Reus, Vic, etc. 


La prova de càsting va consistir en passar un guió que s’havien d’aprendre, per la part de prova d’interpretació, i dir-lo de memòria. “La segona prova va ser una classe de ballet i, després, a una altra sala, fer la interpretació i el cant”, apuntava la Sofia. A les candidates a actrius se les va dividir per grups. “Algunes vam cantar una cançó sencera, i d’altres, només van fer una escala”, deia la Lola. En total, l’equip de Som Produce va escollir 32 nenes pels papers de ballarines del musical, i 18 nens, que en aquest cas interpretaran els papers de Billy i el Michael. A partir d’aquell moment, van començar els assajos. Es troben cada cap de setmana. “Dissabtes tarda i diumenges al matí, i ara l’estiu descansarem tres setmanes al juliol, l’altra farem intensiu cada dia, i a l’agost també cada dia”, explica la Lola.


La dificultat del claqué
El que han trobat més difícil de treballar les noies ha estat el claqué. “Jo ja n’havia fet però les coreografies són molt ràpides i al principi costaven”, diu la Sofia. La Lola afegeix que “tècnicament, les coreografies de claqué són més difícils que les de ballet, on el més difícil és la logística, perquè hi ha molts canvis i has d’estar pendent de moltes altres coses mentre balles”.   


Amb la pandèmia, els assajos es van fer amb grups reduïts. “Teníem 5 grups de 6 personatges cadascú, a més de dues “swings”, que són actrius que poden fer qualsevol personatge, per substituir”. Els nens treballen per separat, només s’han agrupat puntualment per fer alguna coreografia conjunta, de moment. 


La Sharon que interpreta la Sofia és “la nena perfecta de la classe, la millor, la que ho sap tot, es porta bé, és setciències, etc”, diu la noia. En canvi, la Tracy que interpreta la Lola “és tot el contrari, és de les nenes que molesta les companyes, les pega i tot, i en comptes de fer la classe prefereix menjar-se un entrepà, la professora sempre la renya perquè se centri”, afegeix la Lola Coma. Totes dues coincideixen que la proposta de teatre musical de Billy Elliot és diferent de la pel·lícula. 


A l’estrena, les dues noies - de fet, tots els menors que apareguin a escena - només ho faran dos cops per setmana, ja que la normativa així ho estipula. Per tant, per això calen diversos infants que sàpiguen el mateix personatge. De moment, amb els adults que fan d’intèrprets encara no hi han tingut cap contacte. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris