IMG 20240217 WA0042_1440x961
Músics de Torre Balada que van protagonitzar un concert, dissabte passat, al centre penitenciari Quatre Camins. ||CEDIDA
20/02/2024 Cultura
La música de Torre Balada va sonar a Quatre Camins

El centre penitenciari de la Roca va rebre una dotzena de músics de l'Escola Municipal de Música de Castellar 

Marina Antúnez

La big band i el combo d'adults Canvi de Plans de l'Escola Municipal de Música Torre Balada va protagonitzar, dissabte passat, un concert al centre penitenciari Quatre Camins. El projecte, impulsat per la violinista i professora de violí de Torre Balada, Canòlich Prats, va ser tot un èxit. 

 

Prats va traslladar la proposta a la direcció de Torre Balada i al director de la big band, Miguel Royo. D'una banda, la big band va rebre la proposta amb molta il·lusió. "Som una big band amb ganes de fer coses", diu Jordi Domingo, coordinador de la big band i també guitarrista. Aquesta formació es va consolidar el curs passat, amb una base de guitarra, teclat, baix, bateria i vents (saxos i trompeta). Domingo també forma part del combo Canvi de Plans, que compta amb dues guitarres, una bateria i un saxo. "Amb el combo fem temes de jazz però també de pop, rock, etc". Totes dues formacions es van sumar, per aquest concert a Quatre Camins, que va ser possible per una dotzena de músics. "Per motius personals, el director no va poder venir i ens va fer de director el Jaume Prat, també director de la big band".

 

Per preparar tècnicament el concert, Domingo va estar constantment coordinat amb el tècnic de so de la presó, "per lligar el tema tècnic, amplis, i tot plegat". Van posar-se d'acord i tot estava a punt pel gran dia. Prèviament, els músics també van facilitar les dades personals, dni i accessoris musicals que portaven.
 

 

El dia acordat, els músics van desplaçar-se amb mini bús de Torre Balada a Quatre Camins.  "Un cop allà, vam haver de deixar les coses personals a una taquilla, i ens van deixar entrar el DNI i la targeta de visitant". Domingo relata que el va sorprendre que, com a les pel·lícules, "entres en un passadís i s'obren i es tanquen portes de seguretat". En tot cas, un cop a l'auditori, els reclusos "anaven vestits de carrer, eh, no com passa a les pel·lícules" [riu].

 

El concert es va iniciar amb una interpretació de violí a càrrec de la Canòlich Prats i "quatre dels alumnes presos de la Canòlich", diu Domingo. A continuació, va ser el torn del combo Canvi de Plans, que va interpretar uns 5 o 6 temes. "I la Canòlich es va afegir en un dels temes, amb el seu violí, que tant domina". Finalment, va actuar la big band. 

 

Tota l'assistència va gaudir del concert, que va tenir una durada d'aproximadament una hora "i ho vam viure amb normalitat i bon rotllo". Tan és així que, davant la pregunta de si repetiria, Domingo afirma que "sí, i tant"

 

Els músics de la big band i del combo d'adults de Torre Balada, a l'auditori de Quatre Camins. ||CEDIDA

Els músics de la big band i del combo d'adults de Torre Balada, a l'auditori de Quatre Camins. ||CEDIDA

Canòlich Prats es va afegir al combo d'adults, en una de les cançons. || CEDIDACanòlich Prats es va afegir al combo d'adults, en una de les cançons. || CEDIDA

Comparteix
M'agrada
Comentaris