antonell2_617x412
Una de les imatges de la mostra. Soldats al passeig / Albert Antonell i Ribatallada
04/08/2022 Cultura
La ‘mili’ d’Albert Antonell, a Puigcerdà

L’Arxiu Comarcal de la Cerdanya ha fet una exposició amb fotografies donades per l’exalcalde de Castellar

Cristina Domene

Albert Antonell, historiador, escriptor i exalcalde de Castellar del Vallès, va fer a principis d’aquest any una donació de 860 fotografies (negatius de 35 mm) a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya. La relació entre aquest castellarenc i la població gironina es remunta a l’any 1958, quan Antonell va ser destinat a Puigcerdà a fer el servei militar. Va aprofitar l’estada a l’antiga caserna d’aquest municipi per practicar les aficions de la fotografia i l’excursionisme. I d’aquí resulten aquestes imatges, que mostren la vida militar, però també moments de la vida social a la capital cerdana tant dels soldats com de la seva interacció amb els puigcerdanesos. A les instantànies es recullen moments dels soldats a la caserna, les maniobres per la comarca i les estones de lleure per Puigcerdà. El conjunt documenta des de dins la vida dels soldats que els puigcerdanencs estaven acostumats a veure des de fora.

 

De tot aquest material, l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya ha decidit fer una exposició titulada ‘Fer el servei a Puigcerdà el 1958’, que es pot veure a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu durant l’agost i fins el 30 de setembre, de dilluns a divendres de 8 a 15h.

 

L’exposició es pot veure a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya / Cedida

L’exposició es pot veure a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya / Cedida

 

A més, l’ens ha digitalitzat i catalogat els negatius per a la consulta oberta en el marc de la seva tasca de conservació i difusió dels fons documentals de la vall.

 

Si aquest estiu feu una escapada a la Cerdanya, no deixeu de visitar aquesta exposició estretament lligada a un castellarenc.

Comparteix
M'agrada
Comentaris