Sobre el verano...2_1440x961
Moment de l'espectacle 'Sobre el verano más fresco del resto  de nuestras vides y los imbéciles'. || L'Alcavot
19/09/2023 Cultura
Més novetats a L'Alcavot

L'Espai Cultural proposa nous espectacles i destaca algunes notícies recents de l'associació

Dijous 21, a les 19 h, s'ha programat una conferència taller a L'Alcavot Espai Cultural titulada 'Com detectar ràpidament una falsificació', a càrrec de Maribel González. Ella és grafòloga certificada per SOESGRAP Societat Espanyola de Grafologia i també per la Universitat de Barcelona i pèrit judicial.

 

El dijous 21 de setembre oferirà  una xerrada al voltant de les falsificacions de bitlles i documents oficials. La xerrada, que serà interactiva, explicarà i ensenyarà com es poden detectar i què s’ha de fer per identificar ràpidament les falsificacions. Per això és important que els assistents portin algun bitllet. L'accés és gratuït.

 

Dissabte, 23 de setembre, a les 20.30 hores, L’Alcavot Espai Cultural ha programat un espectacle que inclou cançó, música i teatre titulat ‘Akelarre, ara i aquí, i que anirà a càrrec de Ramon Permanyer. Es tracta d’una producció de L’Alcavot arran d’una proposta de l’artista local. L’espectacle es presenta en format cafè-teatre i comptarà de diverses parts en les quals els canvis d’estil i de gènere conduiran el públic en un viatge per les emocions. Al voltant d’un piano, les cançons, la música i el teatre serviran per plantejar reflexions sobre el lliure albir i la consciència.  

 

Crònica d'activitats

 

El passat cap de setmana, dies 16 i 17 de setembre, es va portar a terme dues representacions de l’obre teatral Sobre el verano más fresco del resto de nuestras vides y los imbéciles. Una obra de teatre original de José Antonio Aguado i dirigida per ell mateix. La terrassenca Companyia 8,  ja és la segona vegada que trepitja l’escenari de L’Alcavot i enguany ha presentat aquest espectacle teatral que tracta de l'enfrontament entre dues dones, una sogra i una nora. La desaparició del fill de la primera i marit de la segona desferma un conflicte entre les dues dones. Un trhiller psicològic, una crònica negra d'una desaparició, amb armaris, pistoles i segones intencions.

El públic va acollir amb molt bona receptivitat l’espectacle i van agrair la posada en escena. L’utillatge escenogràfic omplia l’escenari i els efectes de llum i so van completar encertadament la presentació.

El públic va destacar l’actuació de les actrius. Tant la Rosa Domènech (la sogra) com la Judith Cantón (la nora) van fer una interpretació digna i creïble, molt treballada i mereixedora de l’aprovació dels assistents.

 

Notícies

Sorteig d’una obra espectacular de Xavi Caba. Continua oberta la participació en el sorteig del  quadre d’en Xavier Caba. Es tracta d’una obra de grans dimensions (147 cm d’ample x 97 cm. d’alt). El sorteig es farà en combinació amb La Grossa de cap d’any. El producte de la venda es destinarà al finançament del nou escenari de L’Alcavot. El quadre fa 147 cm x 97 cm, i està taxat en uns 8.000 euros. Està exposat al vestíbul de L'Alcavot.

 

Els números per participar valen 1 euro cada un, i es venen en blocs de 5, és a dir, cada papereta costa 5 euros i té 5 números. Si es vol participar en la rifa i ajudar-nos a finançar el nou escenari i millorar L'Alcavot, es poden comprar els números per diferents vies: Fent un bizum per l'import que es vulgui (múltiple de 5) al número de telèfon 616439985, comprant paperetes físiques al vestíbul de L'Alcavot o fent transferència al compte de L'Alcavot: ES26 0081 0004 3100 0106 2916

 

 

Curs de narració de contes

 

El dimecres 13 L’Alcavot va inciar un curs de narració de contes. Es tracta d'un curs formatiu de narrativa oral adreçat a educadors, monitors, pares, mares, àvies, avis i a totes aquelles persones que vulguin explicar contes i narrar històries. Com estava previst es lliurà a cada inscrit un lot de benvinguda amb diversos obsequis. El curs tindrà una durada de 12 sessions setmanals de 2 hores cada una. Les sessions seran els dimecres de 7 a 9 de la tarda. L'objectiu del curs és formar en diverses tècniques i habilitats en l'expressió oral i corporal per a la narració de relats i contes. Com teatralitzar contes i com muntar un espectacle individual de contes. Els inscrits que ho vulguin podran participar amb els seus treballs en la programació de L'Alcavot.

 

L’Alcavot, nou membre de la Federació d’Ateneus de Catalunya

 

L’Alcavot Espai Cultural s’ha integrat com a membre de ple dret a la Federació d’Ateneus de Catalunya. Ja fa uns mesos que L’Alcavot va rebre la proposta de la Federació d’Ateneus de Catalunya per federar-se. Aquesta proposta va arribar arran de les característiques de l'associació i del conjunt d’activitats, de caire social i cultural, que programen i realitzen. Després d’algunes trucades i entrevistes personals, al juliol van formalitzar la sol·licitud d’inscripció a la Federació, i a finals d’agost s’ha aprovat la incorporació de L’Alcavot.

 

La secció de teatre assalta Barcelona

 

A L’Alcavot Espai Cultural hi ha una secció de teatre: Cia. Alcavot Teatre. Des de fa anys treballa en la producció pròpia d’espectacle escènics entre els que podem comptar Màsters, Trens, I tu on la tens, Pastorets de fusta, Els tres porquets, El cargol i la balena, El drac de Sant Jordi, Muacs petons de pallasso, etc. Ja han visitat diversos llocs fora de Castellar. Ara, els dies 26, 27, 28 i 29 d’octubre estaran representant la comèdia Màsters a la sala barcelonina La Quàntica. Cal dir que la representació número 50 tindrà lloc el proper dia 7 d’octubre a Sabadell, al  Casal Pere Quart.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris