Tres dels llibres recomanats per llibreries i biblioteca per aquest estiu 2020.
Tres dels llibres recomanats per llibreries i biblioteca per aquest estiu 2020. 
31/07/2020 Cultura
La màgia de viatjar llegint

Les llibreries locals i la Biblioteca ens fan recomanacions literàries per a l’estiu

Marina Antúnez

L’estiu acostuma a ser una època propícia per a llegir. Sovint, tenim més temps per agafar un llibre i esplaiar-nos en la lectura. Sobretot, amb la calor, ens agraden llibres frescos. Les llibreries del municipi, i també la Biblioteca Antoni Tort, ens han fet recomanacions per ajudar-nos a triar. . 

La llibreria La Centraleta sosté que l’estiu és un bon moment per llegir novel·la negra. És per això que proposem tres títols d’aquest gènere: Mujeres que no perdonan, de Camilla Läckberg, que resulta molt addictiu ; L’enigma de l’habitació 622, de Joël Dicker, i la sèrie Reina roja / Loba negra, de Juan Gómez Jurado, tenint en compte que al novembre ha de sortir el tercer títol d’aquesta saga.


Per als romàntics, La Centraleta recomana l’últim llibre de Màximo Huerta, Con el amor bastaba. Per als amants dels contes curts trien Nits d’estiu, un recull d’històries de Marc Artigau, Roc Casagran i Silvia Soler, entre d’altres. Com a llibres d’autoajuda han escollit El món groc, d’Albert Espinosa, en la seva edició il·lustrada commemorativa del quinzè aniversari. També han triat el llibre de cuina La Biblia de Masterchef per oferir coneixements a tots els nous cuiners que han sortit arran de la pandèmia.


A La Centraleta també recorden que tenen una secció de guies de viatge de les editorials DK i Planeta on podreu trobar idees per viatges a prop de casa. En aquesta secció també tenen llibres on plantegen diferents rutes sense sortir gaire lluny, com per exemple, de l’editorial Cossetània, Catalunya, 50 pobles amb caràcter. I per als més petits, proposen el títol La Greta i els gegants, un llibre sobre com aquesta coneguda activista lluita contra aquells que fan malbé el medi ambient.


La papereria-llibreria Vallès ens recomana, en el gènere de ficció, Tot, menys la pluja, de Gisela Pou; Atrapa la llebre, de Lana Bastašic; El enigma de la habitación 622, de Joël Dicker, i Hijas de una nueva era, de Carmen Korn.

De literatura infanfil, la llibreria Vallès destaca les col·leccions de Tom Gates, del Detectiu Conan i del Dr. Slump, el llibre El cas de la petjada blanca, de Josefina Llauradó, i Les fantàstiques Formiguets, de Sílvia Abril. També a infantil, Benvingut, Senyor Malestar, de Míriam Tirado i Joan Turu, i Jo et llegeixo i tu m’expliques, de Jesús Ballaz i Sebastià Serra. De Rafael Nadal ens recomanen El somni d’en Blai, amb il·lustracions de Valentí Gubianas.


La Biblioteca Antoni Tort, d’altra banda, recomana els  següents llibres de ficció per a adults. De Carmen Mola, La nena, d’Alfaguara, i de Núria Pradas, Tota una vida per recordar, de Columna. En no ficció d’adults, recomanen Sàpiens, una breu història de la humanitat, de Yuval Noah Harari; Si venimos del mono ¿por qué somos tan cerdos?, de La Esfera de los Libros. En literatura infantil, de ficció ens recomanen La màscara de l’assassí, d’Alessandro Gatti, i Gos pudent s’enamora, de Colas Gutman. En no ficció, Jo sí que sé de veritat com es fan les criatures, de Monsieur Mouch, i Bestioles i bestiasses, de Cruïlla. 


La lliberia Espai Lector Nobel recomana Nits d’estiu, un llibre que inclou narracions de Marc Artigau, Mar Bosch, Roc Casagran, Melcior Comes, Carlota Gurt, Stefanie Kremser, Jordi Nopca, Sergi Pàmies, Clara Queraltó, Llucia Ramis i Sílvia Soler. També aposta per Viajar por libre, de  Pilar Rahola; L’enigma de l’habitació 622, en català o en castellà, de Joël Dicker, i El ángel de Munich, de Fabiano Masimi.


En literatura infantil, la llibreria Nobel recomana La nena més rebel va a l’escola, d’Enid Blyton; Festival. 24 hores poden ser tota una vida, d’Eloi Fortuny, i És el meu arbre, d’Oliver Tallec.

 

Bona lectura i bon estiu!

Comparteix
M'agrada
Comentaris