Sant Antoni Abat al seu pas per la font del carrer Major_617x412
Sant Antoni Abat al seu pas per la font del carrer Major - Q. Pascual
23/02/2024 Cultura
El lluïment dels animals

L’Associació Tres Tombs iniciarà la desfilada al migdia, diumenge 25

Marina Antúnez

Els Tres Tombs de Castellar del Vallès seran protagonistes aquest diumenge al matí, organitzats per l’Associació Tres Tombs, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellar. Un any més, els cavalls ocuparan els carrers de la vila en una lluïda desfilada.

 

L’activitat s’iniciarà ben d’hora, a les 8 h, amb cafè i coca per als simpatitzants i que oferiran els abanderats. Enguany, l’abanderada és Anna Baños. Les cordonistes són Rocío i Alba Baños. L’esmorzar popular per  als participants i la gent del poble es durà a terme de 8.30 h a 10.30 hores, i té un preu de 6 euros.

 

La tradicional Passada de Sant Antoni - Tres Tombs, amb cavalls i carruatges, començarà a les 12 hores i recorrerà diversos carrers del poble. Com ja és costum, a l’altura de la font del carrer Major, mossèn Xavier Blanco beneirà els animals. Es preveu que la benedicció comenci cap a les 13 hores.

 

L’activitat finalitzarà a les 14 hores amb l’entrega d’obsequis als participants.

L’associació recorda als participants que els animals han d’estar en condicions aptes, físicament i higiènicament, i degudament reglamentats i documentats durant tota la celebració de Sant Antoni Abat. En aquest sentit, l’entitat es reserva el dret d’admissió.

Als Tres Tombs de la vila col·laboren diversos comerços i associacions que, un any més, se sumen a fer possible aquesta tradició.

Comparteix
M'agrada
Comentaris