David Vila, convidat per Castellar per les llibertats. || CEDIDA
David Vila, convidat per Castellar per les llibertats. || CEDIDA
10/02/2022 Cultura
‘L’efecte papallona’, segons David Vila

Castellar per les llibertats organitza una xerrada, aquest dissabte, a la Sala d’Actes d'El Mirador

Marina Antúnez

Aquest dissabte, a les 18.30 h, s’ha previst la conferència L’efecte papallona, amb David Vila. Aquest acte està organitzat per Castellar per les Llibertats. “L’efecte papallona és força conegut, parteix de la idea que si una papallona bat les ales en una altra part del món pot provocar un huracà o terratrèmol”, diu Vila. Ell creu que els petits canvis, aparentment insignificants, poden acabar provocant grans transformacions.  A l’hora d’escriure, “als meus contes, acabo fent sortir molts cops aquest efecte”

 

Amb aquesta intenció, Vila oferirà una xerrada per aprofundir una mica més en la temàtica. “Vull donar una visió històrica de com realment els petits canvis han afectat la humanitat”.

 

El lingüista no ha volgut donar més detalls de l’acte, però avança que “és clar que hi ha decisions que prenem que són transcendentals però n’hi ha d’altres que són o poden semblar tonteries i que canvien la vida, també”.

 

La xerrada sembla que tingui un enfocament científic però “faig trampa, perquè tot acaba anant cap als camps que jo conec  més”.  Amb aquest objectiu demana: què podem fer perquè el català sigui una llengua normal? El poder polític és necessari però no és condició suficient. “Cal que els parlants utilitzem la llengua amb normalitat”.

 

Fer un ús social de la llengua és el que promou Vila. “Sempre m’agrada saltar-me la frontera entre realitat i ficció”. La seva conferència pretén que sigui interactiva i propera. La idea és que el públic surti reflexionant sobre els petits canvis. “Vull transmetre connexions curioses, perquè també m’agrada compartir, aprendre i reflexionar”.

 

 

Les inscripcions per a participar a l’acte es poden fer al correu info@castellarperlesllibertats.cat o per telèfon al 621064814.

 

 

Vila és escriptor i dinamitzador lingüístic català. Al costat de la Jessica Neuquelman, formen el col·lectiu Llenguaferits, amb l’objectiu de reflexionar sobre la llengua catalana.

Comparteix
M'agrada
Comentaris