7R 6610 1_617x412
El ball de dissabte a la nit, com ja és tradició, va reunir grans i petits al carrer Sant Jaume amb el grup Remember Music Show, que ofereix un repertori de música dels 80 i 90 Quim Pascual
26/07/2019 Cultura
La Revetlla del carrer Sant Jaume més multitudinària dels darrers anys

El relleu generacional ha propiciat que augmenti la participació dels veïns a la celebració, que dura tres dies i reuneix centenars de persones

G.P

Si el Sant Jaume queda engalanat, probablement, als veïns, els toca fer vida al carrer, anar a dormir un pèl més tard del que és habitual i no parar quiets durant el cap de setmana. Com és habitual en aquesta Revetlla, les activitats no es van aturar durant tres dies i la celebració va bolcar centenars de persones, de la zona i de la resta de la vila.

 

L’ambient ja es va començar a animar des de divendres amb diferents jocs infantils. De fet, tal com explica Joan Juni, de l'Agrupació de Veïns del Pla, "hi ha hagut relleu generacional, i cada vegada hi ha més famílies joves i canalla. Per això, aquest any les activitats han anat molt dirigides a aquest públic". Més tard, la botifarrada va reunir més de dues-centes persones i la nit es va acabar d'encarrilar amb el grup La Petita Havana i el tradicional cremat de rom.

 

 A7 9154

La castellarenca Mariona Roca va actuar amb el seu grup la nit de les havaneres. || Q. PASCUAL

 7R 6078 1

El públic va agitar els mocadors durant la interpretació de 'La bella Lola'. || Q.PASCUAL

 

L’endemà, el dissabte, va ser el dia més intens de la Festa Major del carrer Sant Jaume. I si algú tenia previst enganxar-se als llençols, el “Despertar del veïnat” va posar-l’hi complicat, ja que el dia va arrencar amb un taller de percussió, malabars i jocs de circ. La jornada va continuar dedicada als més petits, amb activitats dirigides a ells, com la festa de l’escuma.

 

Com des del primer dia, 36 anys enrere, la revetlla va entaular tot el veïnat al llarg del carrer, vestit per a l’ocasió. A alguns balcons, el groc, blanc i vermell de la bandera castellarenca; d’una banda a l’altra del carrer, garlandes de colors. Aleshores va començar la celebració, que es va allargar fins ben tard. Va encarregar-se de garantir la gresca Remember Music Show, amb un espectacle dinàmic i molt visual, guarnit de llums, centrat en els anys 70, 80 i 90. El grup de 5 ballarins, des de dalt de l’escenari, animava a través de coreografies i els veïns les calcaven. "Un èxit total, tot va anar rodat", valora Juni, que considera que ha estat una de les millors revetlles dels darrers anys, gràcies al rècord d'assistència i a la gran participació.

 

Les activitats de diumenge van acabar d’arrodonir el cap de setmana. De bon matí, els tallers de pintar figuretes i màscares; i, a continuació, Ball de Gitanes i de Bastons; i el vermut popular. Per acomiadar la Festa Major fins a l’any vinent, un any més va haver-hi sardanes, amb la Cobla Vila d’Olesa.

 

 7R 6264 1

Una parella es serveix cava durant la celebració del tradicional sopar. ||Q. PASCUAL

Comparteix
M'agrada
Comentaris