Alumnes de l'INS Puig de la Creu utilitzant el servei de 'Bookcrossing'. _617x412
Alumnes de l'INS Puig de la Creu utilitzant el servei de 'Bookcrossing'. - Cedida
14/03/2018 Cultura
L'Institut Puig de la Creu obre un 'Bookcrossing'
El servei es pot utilitzar en hores lectives i s'ha situat al vestíbul del centre
Marina Antúnez
L'Institut Puig de la Creu ha engegat un intercanvi directe de llibres a través del conegut Bookcrossing. "Es tracta d'ampliar el circuit tradicional de préstec que tenim al servei de biblioteca escolar i combinar-ho amb aquest intercanvi directe", diu Enrique Turpin, professor d'un dels departaments llengua de l'INS Puig de la Creu, impulsors de la iniciativa, recolzats des del primer moment per l'equip directiu i la comunitat educativa.

El servei funciona en hores lectives i està situat al vestíbul de l'institut. Amb la modalitat de Bookcrossing "no cal omplir cap butlleta que reflecteixi el seguiment del llibre en qüestió", afegeix. De fet, qualsevol alumne pot llegir i fer-se seu el llibre per sempre. "L'únic requisit és que per cada llibre que surti, n'ha d'entrar un altre a la roda". D'aquesta manera, els calaixos i prestatgeries no quedaran mai buits. En concret, s'han instal·lat quatre calaixeres per l'ESO i dues pel batxillerat. "La calaixera número 7 proposa lectures pel personal docent i de serveis de l'institut", afegeix Turpin.

El Bookcrossing ja és un èxit i el manteniment és ben senzill, "serà efectiu si es manté el flux de llibres que entren i surten". També caldrà que totes les persones que en facin ús en tinguin cura.

A l'espai, també hi ha un suro, ,"que serveix alhora per donar notícia de novetats editorials, proposar frases que promocionin la lectura i per fer-se ressò d'activitats relacionades amb el llibre", més enllà de les fronteres de l'institut.
Comparteix
M'agrada
Comentaris