19  Julián Zafra_1440x961
El castellarenc Julián Zafra publica ‘Masterización en el audio’. ||  CEDIDA
06/02/2023 Cultura
Julián Zafra publica nou llibre tècnic

El castellarenc publica ‘Masterización en el audio. Teoría, metodología y praxis’, de l'editorial Ra-ma

Marina Antúnez

El castellarenc Julián Zafra, afincat a les Canàries, ha publicat el llibre ‘Masterización en el audio. Teoría, metodología y praxis’, de l’editorial Ra-ma. Es tracta d’un nou volum sobre la seva professió, un llibre especialitzat i tècnic que tracta dels secrets i mètodes per masteritzar bé el so.  Tot i així, és un llibre pràctic, on es recullen els diversos elements implicats durant la fase de la masterització, una cosa que avui dia segueix causant confusió, tant en professionals com en aficionats del món de l’àudio.

 

Zafra, a través d’exemples pràctics, detalla els diferents processos que tenen lloc en el món de la masterització, des de l’entrega dels àudios fins al procés final dels diferents formats òptims per a la comercialització a les plataformes de distribució.

 

El tècnic i autor castellarenc, compta amb diversos experts, dels quals recull les experiències i visió, com ara Ptere Doell, Tony Jack The Bear Mantz, nick Watson, Steve Fallone, Aran Lavi, Philip Newell i Steve Jackson.

 

Alguns dels temes que es desenvolupen al llibre són el què es pot o no arreglar en un “mastering”, del paper d’un enginyer de “màstering”, del software de calibració de sistemes, dels amplificadors, dels objectius de la monitorització, de minimitzar el soroll, dels coeficients d’absorció i difusors, dels monitors i el seu posicionament, de les versions de mescles, de l’excés o mancança de volum de la veu, dels processos d’un “mastering”, dels compressors, de la dinàmica, entre altres característiques.

Comparteix
M'agrada
Comentaris