e72c5866 ba60 47a1 9a62 b31223458009_1440x961
Peça interpretada a vuit mans al piano, al concert 'De Cambra Amateur' d'AMC. ||CEDIDA
11/05/2022 Cultura
Els joves que despunten a Acció Musical Castellar

Diumenge, l'Auditori Municipal va acollir un concert 'De Cambra Amateur'

Diumenge passat, 8 de maig, Acció Musical Castellar va dur a terme un concert 'De Cambra Amateur' a l'Auditori Municipal. El concert va començar amb dues peces de l'època del classicisme, finals del s XVIII, amb dos autors austríacs però amb reconeixement ben diferent. El primer. Mozart, amb una Sonata a 4 mans per piano interpretada per Òscar Pérez i Jun Shan Bujones, i l'altra, més desconeguda però no menys important, la compositora Maria Theresia Von Paradis. "Molt bona música tan en la interpretació, composició i pedagogia que va perdre la vista als 3 anys i va ser tot un referent pel col·lectiu d'invidents", recorden a Acció Musical Castellar. La interpretació d'una de les seves peces més conegudes, Sicilienne, amb el violoncel de la María Ramírez, va ser un bonic homenatge a la seva figura.

 

A continuació, es va interpretar una obra per violí  i piano, Rigoudon, del violinista i compositor català Joan Massià, mestre de molts dels grans violinistes que Catalunya ha tingut al llarg del s.XX  com Gonçal Comellas, Xavier Tururll, Gerard Claret. La interpretació va anar a càrrec del jove i prometedor violinista Leandre Pascual, de només 11 anys, acompanyat per la pianista Guida Miró. Donizzetti va sonar amb la peça Barcarola de l'Elisir d'amore per piano a quatre mans amb Alfred Grima i Ot Segura. Seguidament, la música romàntica i post romàntica també va tenir el seu moment amb les Fantasiestücke de Schumann i Après un rève de Fauré amb el Guillem Gaitan i la Maria Cuadras al violoncel i Guida Miró i Òscar Pérez al piano respectivament. Per acabar aquesta primera part instrumental, es va desplegar del primer moviment del Doble concert de Vivaldi amb quartet de violoncels i piano.

 

A continuació, es va fer un salt en el temps amb un canvi de gènere amb dos temes dels musicals Wicked i Carrie que van fer sentir les veus de Mar Plaza i Mariona Gibert, amb el piano de Joel Signes. I d'aquest moment, el públic va viatjar cap a l'Argentina amb dos arranjaments per quartet de dues peces d'Astor Piazzola: Los pájaros perdidos amb la Mercè Martin a la veu i amb l'Abril Caset al violoncel i l'Èric Fernández al violí, la segona peça, Yo soy María, amb Mariona Gibert a la veu, Jun Shan Bujones al violí, Abril Caset al violoncel i Guillem Gaitan al piano que va ser molt reeixida Una obra molt singular i divertida va cloure el concert pel fet de veure 8 mans al mateix piano, amb una peça anomenada Galope de Lavignac que va posar el punt i final al concert que enguany ha estat la segona edició i esperem anar continuant en futures edicions.

 

Proper concert

Per dissabte que ve, a le s19 h, i a la Sala Blava de l'Espai Tolrà, Acció Musical Castellar ha previst un concert dels cinc grups de Combo Modern  formats per una trentena d’alumnes de l’escola de música Artcàdia. Es podrà gaudir de temes com Amante bandido, de Miguel Bosé, Oh Jenifer, dels Catarres i  clàssics com Walking by myself, de Gary Moore interpretats pels Combos Els pinçats, Black Jack, 4 Gats, els Cefal·lòpodes i Walking to the bar.  El concert serà gratuït i hi haurà servei de bar. "Aquest concert és una oportunitat perquè els alumnes de l’aula moderna puguin interpretar els temes que han treballat a l’escola en un entorn adequat a l’estil de música".  

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris