WhatsApp Image 2021 03 31 at 23.11.20_950x634
Maria Pichel - amb samarreta groga - amb la resta d'il·lustradores que han participat en aquest projecte d'art urbà i feminisme - CEDIDA
06/04/2021 Cultura
La il·lustradora Maria Pichel participa al mural feminista de la Model

La castellarenca se suma a les sis artistes, entre les quals es troben Raquel Riba, Marina Capdevila i Amaia Arrazola, que han elaborat un mural en una de les façanes de l'antiga presó, en el marc d'un projecte de la revista Femiñetas

Rocío Gómez

La il·lustradora castellarenca Maria Pichel, és una de les sis artistes que han participat en el mural feminista que s'acaba d'inaugurar en una de les façanes de la Model. Pichel, juntament amb Raquel Riba Rossy, Carolina Monterrubio, Marina Capdevila, Victoria Cuello i Amaia Arrazola, es va sumar a la iniciativa reivindicativa de la revista Femiñetas amb motiu del 8M, el Dia Internacional de la Dona. "La proposta també es va posar en marxa amb motiu dels atacs que han rebut diversos murals feministes a tota Espanya durant els últims mesos. És una manera de reivindicar la visibilitat de la dona en l'espai públic, la lluita feminista i la diversitat", explica Pichel. "Les autores no ens coneixíem entre nosaltres, a excepció de l'Amaia i la Maria. Ambdues tenen molta experiència en el muralisme", afegeix.

 

En aquest sentit, per coordinar les expressions artístiques del mural, les sis il·lustradores es van trobar telemàticament "per posar-nos d'acord en la temàtica, la paleta de colors o el concepte. Cadascuna té el seu estil, i volíem fer quelcom que en conjunt fos coherent". Per a la il·lustradora castellarenca ha estat un repte "emocionant en molts aspectes, com per exemple treballar amb tantes artistes que admiro, tenir visibilitat en un espai tan emblemàtic com la Model, o fer-ho en aquesta època de pandèmia i semiconfinament en què els carrers estan sent molt poc transitats".

 

Val a dir que l'antiga presó de Barcelona està immersa en un procés de resignificació, "transformant-se en un espai d'expressió, de llibertat, que convida a reflexionar sobre la capacitat reivindicativa de l'art urbà", remarquen els organitzadors del projecte.

Comparteix
M'agrada
Comentaris