Sopa de pedres 2000x1333_1440x961
'Sopa de pedres', d'Engruna Teatre. ||CEDIDA
05/03/2021 Cultura
Història d’una refugiada a 'Sopa de Pedres'

La companyia Engruna Teatre porta a escena aquest muntatge familiar

Marina Antúnez

Sopa de pedres, d’Engruna Teatre, és la proposta de teatre familiar que  es podrà veure aquest diumenge a l’Auditori Municipal a partir de les 12 del migdia. El muntatge va quedar suspès el 13 de desembre passat a causa de la indisposició d’una de les actrius. Aquesta vegada, torna amb totes les garanties.

 

La companyia sabadellenca “explica la història d’una nena que ha de fugir del seu país perquè hi esclata una guerra”. Dirigida per Mireia Fernàndez, i interpretada per Anna Farriol i Júlia Santacana, narra el viatge que fa l’Alma, la nena protagonista, fins a arribar a un indret que no coneix, “que en aquest cas és Europa”, i expliquen  com la reben i quines dificultats es troba perquè l’ajudin.

 

L’escenografia és obra dels castellarencs Berta Vidal i Raúl Vilasís, que parteixen d’una idea d’un arquitecte “que havia dissenyat uns edificis que estaven construïts a base de finestres i portes”, diu la directora del muntatge, Mireia Fernàndez. La metàfora de les finestres que s’obren i es tanquen els va molt bé per explicar que, d’una banda, la gent hi circula, “hi entra i hi surt però, en canvi, l’Alma no pot”, afegeix Fernàndez. Aquesta Europa està construïda a base de finestres i portes translúcides, que es contraposen les unes a les altres, i a vegades, són infranquejables.

Comparteix
M'agrada
Comentaris