6e8225ba a51d 4abc b46b 2dc75bbedca9_950x634
Sarabia, grup emergent de pop rock. ||  JUDITH GENÉ
08/03/2023 Cultura
El grup vallesà Sarabia treu el primer disc, ‘100 x 100’

Presentaran el treball en concert, amb Lòxias de teloners, el 31 de març

Marina Antúnez

Els Sarabia són una banda de pop rock emergent formada per components d’entre 22 i 23 anys de Sabadell i Castellar. El passat 3 de març, publicaven el seu primer disc, titulat 100x100, un treball que presentaran en concert el proper 31 de març a la Sala Va de Música de Sabadell, i per al qual comptaran amb el grup castellarenc Lòxias com a teloners.

 

El grup està format per Marc Gené (bateria), el castellarenc Dani Jiménez (baixista), Jordi Sarabia (veu), Pere Malagelada i Joan Argemí (guitarres).

 

“Vam néixer a principis del 2022, fa un any, de la unió de cinc amics que teníem projectes per separat”, explica Jordi Sarabia.  Van decidir fusionar estils i coneixements musicals que alguns d’ells tenen. “Tots hem tocat la música, més o menys professionalment”. Fa dos anys havien visitat Castellar per fer un acústic al Calissó. El concert del dia 31 suposarà l’estrena com a banda.

 

El disc 100x100  és “un inici del projecte Sarabia”, afegeix Sarabia. Recull set cançons “que hem anat escrivint durant aquest primer any de la formació de la banda”.

 

Amb el disc, volen donar-se a conèixer i explicar les seves vivències des d’un punt de vista més rebel i, a la vegada, intimista. “Entrar en el context de com és la vida d’un jove de 20 o 22 anys, que és el que tenim”, diu Sarabia.  Per tant, és un treball que vol transmetre la part més personal de cadascú. “Venim d’una pandèmia, hem passat mals moments amb les relacions sexoafectives”.  Parla de ruptures i de com encarar-les amb optimisme.

 

El treball és autoeditat perquè aconseguir discogràfica no era fàcil “vam optar per autoeditar”. Apuntem que toquen un estil de música que, a Catalunya, no està consolidat. “El pop - rock va desaparèixer ara fa uns anys i sembla que torna però no està consolidat”.

 

En canvi, a l’Estat sí que hi ha una mica més d’afició. “Anem 2 o 3 anys endarrerits respecte la resta d’Espanya”. L’urban s’ha imposat amb força des de fa 2 o 3 anys i el pop rock encara té camí per a recórrer. “Nosaltres defensem el nostre estil, el rock, on ens trobem còmodes”.

 

Els referents de Sarabia són Sopa de cabra, La’x’nbusto, Els Pets, Sangtraït, El Canto del loco, Fito, Amaral i La Oreja de Van Gogh, entre d’altres.

Comparteix
M'agrada
Comentaris