A7 3655 1_617x412
Oques Grasses va omplir la plaça de la Fàbrica Nova amb 4.000 persones. || Q. PASCUAL
10/01/2020 Cultura
Els grans moments culturals del 2019

L’any passat, Macedònia va anunciar la seva retirada i la muntadora Teresa Font va estar nominada en diferents certàmens

Redacció

Guitarró i baix, al servei d'una cançó a mans dels músics d'Oques Grasses. || Q. PASCUAL

MULTITUDINÀRIA ACTUACIÓ D’OQUES GRASSES PER  FESTA MAJOR   
La Festa Major de l’any 2019 va tenir un gran pes musical amb una oferta molt àmplia de músiques per a tots els públics. Però segurament serà recordada sobretot per la multitudinària actuació, a la plaça de la Fàbrica Nova, d’Oques Grasses, una de les bandes més en forma del panorama musical català. El concert van atraure 5.000 persones que volien corejar els temes del darrer disc, ‘Fans de sol’.

 

 

  Antoni Costa en el seu estudi

MOR ANTONI COSTA, UN DELS PINTORS MÉS SINGULARS I ESTIMATS A LA VILA
El 4 de febrer moria als 91 anys el pintor Antoni Costa, un pintor de referència a Castellar. El poeta Joan Arús el va definir com un home reservat, ple de sensibilitat i amb una gran capacitat per mostrar les emocions a través de la seva obra. El tema central dels seus quadres sempre va ser Castellar. Per a l’artista, el seu poble era un escenari perfecte que li servia de model. 

 

El grup Macedònia rep el premi a Millor Disc per a públic familiar 2017.

EL GRUP MACEDÒNIA ATURA LA SEVA ACTIVITAT COINCIDINT AMB ELS SEUS 20 ANYS
Macedònia va anunciar a finals de novembre  que aturarà la seva activitat el 2021. La decisió de plegardel grup juvenil no és per la manca de seguidors, sinó per la reflexió que va fer el director de la formació, Dani Coma, de si és necessari el grup en un moment en què el públic passa dels grups d’animació infantil a grups d’adults. Macedònia treurà al febrer un nou disc, ‘Papallones’. 

 

La muntadora Teresa Font. || CEDIDA

ANY DE NOMINACIONS PER A LA MUNTADORA CASTELLARENCA TERESA FONT
La muntadora de cinema castellarenca Teresa Font va rebre l’any passat una nominació als premis Goya per la pel·lícula que dirigeix Pedro Almodóvar ‘Dolor y gloria’, i que es lliuraran a Màlaga el 25 de gener. A aquesta nominació s’afegeix la de l’Acadèmia del Cinema Català, que lliurarà els Gaudí el 19 d’aquest mes. Font  també ha estat escollida per formar part de l’Acadèmia de Hollywood.  

 

Natàlia Cerezo amb el seu germà, recollint el Premi Ojo Crítico de Narrativa. || CEDIDA

PREMI ‘EL OJO CRÍTICO’ DE RNE PER A NATÀLIA CEREZO I NOU LLIBRE DE MIQUEL DESCLOT
La jove escriptora castellarenca Natàlia Cerezo va guanyar el prestigiós Premi El Ojo Crítico de Narrativa 2018 de RNE gràcies al seu debut pel llibre de contes ‘A les ciutats amagades’. L’autor castellarenc Miquel Desclot va reeditar el llibre de poemes ‘Oi, Eloi’, publicat ara fa 27 anys però amb il·lustracions de Kaladranka edicions. 

 

 

Pere Joan Ventura i Ignasi Giménez a la inauguració del BRAM! 2019

L’ONZENA EDICIÓ DEL BRAM! ES TANCA AMB 1.845 ESPECTADORS
El BRAM! 2019 va registrar una assistència inferior a la d’altres edicions, amb un total de 1.845 espectadors, cosa que suposa una mitjana de 109 espectadors per sessió. La pel·lícula documental ‘El silencio de otros’, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar, es va endur el Premi Especial del Públic, que consisteix en un sac d’un quilo de mongetes del ganxet. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris