IMG 20240315 103049_1440x961
Francesc Bofill, matemàtic i autor d' 'Emanaciones'. || C. D.
22/03/2024 Cultura
Francesc Bofill presenta ‘Emanaciones’

El matemàtic castellarenc presenta 200 capítols personals a partir del que se surt de l'entorn d'homologació

Marina Antúnez

El castellarenc Francesc Bofill publica Emanaciones amb Amazon Editorial. Matemàtic de professió, ara ja jubilat, atribueix la seva experiència immersiva al seu avi, Jaume Bofill i Matas, un poeta que signava amb el pseudònim Guerau de Liost, “i que va ser rellevant en la normalització lingüística durant el Noucentisme”, apunta el net, que explica que aquest no és un llibre fet d’ara “sinó fet des de sempre, perquè sempre he estat atent a l’expressió escrita”.

 

Al volum, l’autor recull qüestions sobre la vida quotidiana que li han cridat l’atenció i que marxen del que ell anomena “entorn d’homologació”, espai on ens movem.

 

A Bofill, li criden l’atenció les coses, expressions, fets o persones “que se situen al límit de l’expressió normal de la gent, una zona fronterera amb allò desconegut o no admès”.

 

A Emanaciones, Bofill recull 200 capítols on relaciona conceptes o se centra en el llenguatge, “que crec que té unes limitacions fortíssimes”. Creu que s’hauria d’adaptar al que es vol dir. I tot i que no desenvolupa cap fórmula matemàtica, “en parlo, com que té un corpus de llenguatge especialitzat”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris