estacion paraiso La Maquine Teatro Breton_800x534
Elisa Ramos és la protagonista d’‘Estación Paraíso’, que es podrà veure diumenge. || CEDIDA
01/12/2023 Cultura
Fent parada a ‘Estación Paraíso’ de La Maquiné

La companyia granadina presenta una proposta familiar aquest diumenge a l’Auditori Municipal

Marina Antúnez

Aquest cap de setmana finalitza la programació del trimestre de la temporada del teatre familiar de l'Ajuntament. La proposta que serà protagonista ve de bracet de La Maquiné i Estación Paraíso, que es podrà veure el dia 3, a les 12 h, a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

 

“És un espectacle multidisciplinar, teatre d’actors, de titelles, de música en directe”, diu la dramaturga i actriu Elisa Ramos.

 

Juntament amb Joaquín Casanova, han creat aquesta proposta divertida que explica la vida d’una vella titellaire que ha estat tota la vida fent anar titelles, “i quan arriba a la tercera edat, la seva il·lusió és seguir sent titellaire”. Emprèn un viatge cap a l’estació Paraíso, “però ha oblidat per on ha d’anar”. Entre aquesta recerca i la seva pèrdua de memòria, l’espectacle es va desenvolupant, “i oferim màgia, humor, titelles, art”.

 

Un paradís és aquell lloc on tots volem estar-nos tota la vida, fins i tot quan deixem de ser vius, “és el lloc on estem bé i a gust, amb els millors records de la nostra vida”, afegeix Ramos.

 

Estación Paraíso és un espectacle que va néixer ara fa un any a la Fira de Teatre de Castella i Lleó Ciudad Rodrigo, on va rebre el premi del públic al millor espectacle infantil i familiar. També ha recollit el Premi Lorca a millor espectacle per a la infància i públic, i el premi FETEN a la millor interpretació femenina.

 

La companyia va néixer a Granada l’any 2008. “Hem viatjat molt per tot el món, amb ‘Estación Paraíso’ ens ha anat molt bé”, afegeix Ramos. Ja han fet més de 70 funcions en un any, i encara els queda gira per a aquest any i el que ve.

 

En el sector de les arts escèniques, l’Elisa i el Joaquín fan tàndem, també, a la vida real. Venen del món de les belles arts i “per això trobàvem a faltar la part plàstica dels espectacles”. Ja han fet 11 produccions.

 

Estación Paraíso està recomanada a partir de 6 anys “perquè és quan l’infant pot entendre tota la dramatúrgia”, però també és apte per a infants més petits.

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris