judit neddermann_950x634
Judit Neddermann, una de les quatre artistes del FemFestival. Actuarà el dia 10 de juliol. || CEDIDA
18/06/2021 Cultura
FemFestival, novetat a les Nits d’Estiu

La programació estiuenca que promou la regidoria de Cultura posa l’accent femení amb un cicle de veus femenines; també hi haurà balls, sardanes, humor i altres propostes culturals

Les Nits d’Estiu d’aquest 2021 es reprenen amb més ganes que mai i amb alguna novetat destacada. Després d’un any de parèntesi a causa de la pandèmia, es planteja una programació variada durant els mesos de juny i juliol, impulsada per la Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de diverses regidories, serveis municipals i entitats de la vila. 


La novetat principal serà el FemFestival, una proposta que farà visible el talent artístic femení i feminista, que es concretarà en quatre concerts protagonitzats per dones i que tindran lloc els dies 3, 4, 10 i 11 de juliol a la plaça d’El Mirador, a les 21.30 h. La iniciativa està impulsada per les regidories de Feminisme i de Cultura i pel Comissionat de Promoció de la Vila.


Els noms d’aquest cartell FemFestival són els de Maria la Blanco, Mabel Flores, Judit Neddermann i Clara Gispert.


Maria la Blanco (dissabte, 21.30 h), que estrenarà el FemFestival el 3 de juliol, és una cantant, guitarrista i compositora amb estil d’influències musicals variades que transiten entre els ritmes llatins, la música mediterrània i el flamenc, amb pinzellades de bossa nova o funky. 


Mabel Flores actuarà el dia 4 de juliol (diumenge, 21 h). L’artista beu de la influència mediterrània i sud-americana i comparteix missatges propis de la cançó d’autor i pinzellades electrourbanes.

 

Dissabte 10 de juliol (21.30 h) serà el torn de  Judit Neddermann, una de les cantants que trepitja amb força el panorama musical actual. Presentarà el seu disc Aire (2021), que inclou onze temes detallistes i dinàmics. La seva veu cristal·lina i elàstica sonarà també a Castellar. 


Clara Gispert posarà el punt final al FemFestival l’11 de juliol (21 h), amb el directe de la seva aposta personal, un projecte en què la música clàssica europea i la tradició del jazz, el blues i el country del segle XX s’enfronten a les possibilitats del hip-hop i el pop actuals. Totes quatre artistes comptaran amb teloneres locals. En concret, Clara Sorolla, Elizabeth Taylor i les integrants femenines del grup Lòxias.   


El FemFestival es completarà amb la projecció del documental  Les resilients, un film dirigit per Cristina Madrid que mostra una part de l’escena feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. 
Les Nits d’Estiu també inclouen dos altres plats forts musicals: dissabte 24 de juliol, Guillem Roma estrenarà el seu darrer disc, Kiribati,  a la plaça d’El Mirador, a les 21.30 hores. 


L’endemà, 25 de juliol a les 21 hores també a la plaça d’El Mirador,  actuarà la banda Ginestà, encapçalada pels germans Júlia i Pau Serrasolsas, guanyadora del Premi Enderrock 2020 per votació popular al millor disc d’autor del 2019 amb el seu treball Ginestà. El cor de gòspel Di-versions oferirà la seva primera actuació des del Nadal del 2019. La vintena de cantaires, dirigits per Anna Esquius i acompanyats al piano per Sergi Rodríguez, actuaran divendres 2 de juliol, a les 20 h, als Jardins del Palau Tolrà. Per assistir-hi, cal inscripció a diversions.gospelcor@gmail.com. I divendres 23, Marga Bargay actuarà a la Sala Blava de l’Espai Tolrà a les 19.30 h, en una proposta organitzada per l’Orquestra Castellar. 


Altres propostes culturals
A les Nits d’Estiu també s’han programat quatre monologuistes que actuaran a la plaça d’El Mirador en el marc de “La nit del riure”, una proposta de Castellar Jove i l’Ajuntament que tindrà lloc els dies 9, 16, 23 i 30 de juliol, a les 21.30 hores. Els humoristes En Peyu, Pepi Labrador, Miguel Ángel Martín i Eva Cabezas seran els encarregats de fer riure i somriure al públic castellarenc les nits dels divendres.


Les nits dels dimarts 29 de juny i 6, 13, 20 i 27 de juliol Mi Tumbao Sabadell impartirà un curs gratuït de bachata i roda cubana. Serà a les 20.30 hores, a la plaça de Catalunya.


Els dimecres 7, 14 i 21 de juliol seran “Vespres amb Història”. El Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història ha organitzat tres esdeveniments culturals per apropar la ciutadania a personalitats i fets històrics destacats de la vila. El primer dia es dedicarà al poeta castellarenc Joan Arús, amb una lectura de poesies a càrrec de la secció literària de l’entitat. Dimecres 14 es tornarà al passat vitivinícola de Castellar, a càrrec de l’arqueòleg Oriol Vicente, que inclourà un tast de vins. La darrera sessió es dedicarà al cas de les dones jutjades a la vila l’any 1619, amb una contextualització a càrrec de la historiadora Gemma Perich i la lectura dramatitzada Jutjades per ser dones, a càrrec de l’ETC. Per assistir a aquestes tres propostes cal fer inscripció al web http://centreestudiscastellar.cat.


Les Nits d’Estiu també tindran espai per a les sardanes, els dijous 1, 8, 15, 22 i 29 de juliol, gràcies a les cobles La Principal de la Bisbal, Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, Jovenívola de Sabadell i Ciutat de Girona. Totes les audicions, organitzades per l’Ajuntament i l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar (ASAC), tindran lloc a la plaça d’El Mirador a les 21.30 hores.


El programa de les Nits d’Estiu es completa amb les festes organitzades per diverses entitats. El dia 23, amb l’Arribada de la Flama promoguda per la Cal de Castellar [veure més detalls a la pàgina 2] . L’Associació de Veïns de Can Font - Ca n’Avellaneda, amb la col·laboració de la Penya Arlequinada, organitza la seva Festa Major els dies 16, 17 i 18 de juliol, i l’Agrupació de Veïns del Pla celebrarà la 37a Revetlla de Sant Jaume els dies 23 i 24 de juliol.

Per a la resta d'inscripcions i informació es poden consultar els webs www.castellarvalles.cat/nitdestiu i www.auditoricastellar.cat

 

Més informació al suplement de l'Actual d'aquest divendres

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris