WhatsApp Image 2020 02 07 at 19.15.46_950x634
Retrats amb bolígraf que es poden veure a l'ETC / L'ACTUAL
07/02/2020 Cultura
L'exposició 'El procés a punta de Bic', de Jordi Magrià, aterra aquest cap de setmana a Castellar

L'autor ha retratat amb bolígraf líders independentistes

‘El procés a punta de Bic’, l’exposició itinerant de Jordi Magrià, ha arribat aquest divendres a l’Ateneu de Castellar. L’ha presentat  el mateix dissenyador i dibuixant, que va descobrir aquest mecanisme artístic, el traç del bolígraf, ara fa poc més de dos anys, després de començar a experimentar amb el grafit del llapis. La proposta està organitzada per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana i compta amb la participació de la Guspira i Castellar per les Llibertats.

 

Castellar és el 45è lloc on ha aterrat l'exposició.  La inauguració ha estat a càrrec de Magrià, que es dedica a la il·lustració des del 1987, i ha comptat amb lectures de presos i exiliats. S’hi poden veure els retrats fets amb bolígraf “dels represaliats per l’Estat Espanyol”. Darrere de cada obra, pot haver-hi fins a una vuitantena d’hores.

 

"Quan van ser empresonats els Jordis, Junqueras i Forn, volia adreçar-m'hi, però escriure no se'm dona bé", ha explicat Magrià. És així que va fer arribar un dibuix a Cuixart, a través d'Òmniu. La següent il·lustració va penjar-la a Twitter i va generar molta expectació. Així doncs, van oferir-li exposar al Memorial 1714. 

 

Els diners recaptats, solidàriament, aniran destinats a l’associació Prou Repressió, impulsada per Tamara Carrasco, i a l’Ass. Catalana pels Drets Civils. Es posaran a la venda litografies, llibrets i altres elements relacionats amb l’exposició.

Retrats de Jordi Cuixart i Joaquim Forn / L'ACTUAL

Retrats amb bolígraf que es poden veure a l'ETC / L'ACTUAL​

 

Horari

L’exposició, que ha passat per desenes de municipis, es podrà visitar aquest cap de setmana. Dissabte, durant el matí, d’11.30 h a 13.30 h, i a la tarda, de 18 a 20.30 h, amb una actuació musical. El diumenge, només estarà oberta al matí.

Comparteix
M'agrada
Comentaris