Audicions d'estiu d'Espaiart. || M. MORILLO
19/06/2019 Cultura
Espaiart va oferir les tretzenes audicions d'estiu

El passat cap de setmana, els músics de l'escola d'arts escèniques van pujar de nou a l'escenari

Marina Antúnez

El passat 15 de juny, Espaiart va oferir les tretzenes audicions d’estiu de música. La Sala de petit format de l’Ateneu va acollir les quatre sessions programades per les que van passar desenes de músics per compartir amb el públic les seves interpretacions. Cadascuna de les sessions va acollir diferents estils, instruments i edats dels intèrprets. Segons la directora d’Espaiart, Sònia Gatell, “l’escola vol fugir de les audicions només per a nens i nenes, només per a joves, o només per a gent més gran” perquè “és important que les diverses generacions col·laborin i participin d’un mateix escenari”. Infants a partir de 4 anys van actuar en la mateixa audició que les agrupacions musicals com l’orquestra de corda o el “Quartet Maravillas”, una agrupació de corda de nois i noies. També es va poder gaudir del combo jove, Lips Drama, i del combo d’adults, que va comptar amb la participació de sis cantants diferents.

 

Violinistes, trompetistes, trompistes, celistes, pianistes, flautistes, ukelelistes, guitarristes, bateristes, van succeir-se a l'escenari. “Per a nosaltres, el més important és ajudar a créixer personalment els nostres alumnes i, per tant, provoquem l’aliança entre ells”, diu Gatell. Per exemple, pianistes i cantants col·laboraben en les audicions de bateria i, al seu torn, els bateristes acompanyaven els companys guitarristes. Segons Gatell, aquesta mirada àmplia de l’aprenentatge musical “és un valor que s’afegeix al de la música mateixa i el resultat és una gran quantitat de persones il·lusionades que aprenen a tocar juntes i a ajudar-se”.

 

Alumnes d'Espaiart a les audicions d'estiu. || M. MORILLO

Alumnes d'Espaiart a les audicions d'estiu. || M. MORILLO

 


Cadascuna de les sessions va omplir les butaques de la Sala de petit format, 360 persones que van poder participar del que Sònia Gatell qualifica com “el darrer pas del procés d’aprenentatge de la música, que és oferir-la a un públic”.


La propera parada d’Espaiart serà, a mitjans de juliol, les representacions del resultat del X Stage de teatre musical que començarà tot just després de Sant Joan.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris