Marc Tresserras serà el professor del taller de teatre que s’inicia a Espaiart.  || CEDIDA
Marc Tresserras serà el professor del taller de teatre que s’inicia a Espaiart.  || CEDIDA
13/01/2022 Cultura
Espaiart enceta el 2022 amb dues novetats escèniques

D’una banda, l’escola estrena un curs de teatre de text per a adults; de l’altra,  vol consolidar tres corals de veus exclusivament femenines

Marina Antúnez

Per diversos motius, l’escola d’arts escèniques Espaiart ha estat un temps llarg aturada.  Una de les coses que ja feia molt temps que tenien ganes de fer, però que s’havia quedat congelat a causa de la pandèmia era poder començar a treballar el teatre de text per a adults. “Sempre hem fet només teatre infantil i juvenil”, diu Sònia Gatell, directora d’Espaiart. Afegeix que “no havíem tingut mai la capacitat de poder presentar alguna cosa per a adults”, diu Gatell.

 

Ara sí, amb el castellarenc Marc Tresserras com a director, es podrà iniciar un curs a principis de febrer, que s’allargarà fins a finals de juny. Es tracta d’un projecte que té com a objectiu el muntatge de l’obra El somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare. “El muntatge serà el motor de les classes que es realitzaran”.

 

El curs està pensat per a un alumnat de més de 18 anys i s’hi treballarà el que té a veure amb el teatre: improvisació, vestuari, caracterització, text teatral, escenografia. “Sortirem de la nostra zona de confort, perquè en aquest cas el Marc no és un professor que ja tinguéssim a l’escola”. El fet que sigui teatre de text, no musical, també fa que la proposta resulti innovadora a Espaiart. Es realitzarà cada dimarts, de 20 a 22 h. “Encara no ho tenim tancat, però la idea seria que es pogués fer l’obra a principis de juliol”, afegeix Gatell.

 

D’altra banda, Gatell emprèn un altre projecte, el de formar i consolidar tres cors de dones. La directora ja fa més de 22 anys que dirigeix un projecte coral gran, a Esplugues. A partir d’ara, les corals de Castellar funcionaran de forma independent i tindran una característica important, “i és que seran només veus de dones”. D’aquesta manera, Gatell podrà explorar el treball vocal femení  “i també tinc ganes de tocar temes vinculats amb la dona”.

 

Amb les tres corals, Gatell uneix dues de les seves grans passions, el cant coral i el teatre musical. “El nostre repertori serà de teatre musical i bandes sonores”.  De moment, els tres cors ja tenen nom: Cor de la Nit (per a nenes de primària), Cor Lúa (per a noies de 15 a 23 anys) i Cor Eternity(a partir de 24 anys). Aquesta setmana ja han començat els assajos a Espaiart.

Comparteix
M'agrada
Comentaris