A7R04900_1440x961
Els principals participants i responsables de la Mostra de Cinema BRAM! es van fer la foto de família, dimecres a la tarda, després de presentar les novetats de la 15a edició. || Q. PASCUAL
02/02/2023 Cultura
Es presenta la 15a edició del BRAM!

La Mostra de Cinema de Castellar, que tindrà lloc del 24 de febrer al 5 de març, inclou l’estrena del darrer film de Pere Joan Ventura

Castellar del Vallès acollirà, entre el 24 de febrer i el 5 de març, el 15è BRAM!, la Mostra de Cinema de Castellar coorganitzada pel Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament.  L’edició d’enguany inclou l’acte d’entrega de la Medalla de la Vila de Castellar del Vallès al cineasta Pere Joan Ventura, en reconeixement a la trajectòria al món de l’audiovisual i en concert, en el cinema social. L’entrega coincidirà amb la projecció del seu darrer documental Un vas d’aigua per a l’Elio, el dissabte 4 de març a l’Auditori Municipal Miquel Pont. La cinta explica la història d’Elio Ziglioli, maqui italià assassinat pel règim de Franco el 1949 a Castellar del Vallès.

 

La 15a edició comptarà amb la presència de Juan Diego Botto, per videoconferència, el divendres 24, amb el film En los márgenes.Presencialment, tindrem les directores Constança Amengual i Francesca Mas amb el film documental Margalida el dissabte 25 de febrer, sobre l’amant de Salvador Puig Antich i protagonista de la cançó A Margalida, de Joan Isaac. En aquest film, el castellarenc Jaume Clapés posa veu a Salvador Puig Antich, el darrer condemnat a mort per la dictadura franquista.

 

El cineasta Pere Joan Ventura presentarà 'Un vas d'aigua per a l'Elio' i rebrà la Medalla de la Vila, al 15è BRAM!. || Q. P.El cineasta Pere Joan Ventura presentarà 'Un vas d'aigua per a l'Elio' i rebrà la Medalla de la Vila, al 15è BRAM!. || Q. P.

 

El 15è BRAM! segueix destacant per la diversitat de temàtiques socials i de compromís, amb predomini dels ambients rurals. S’han escollit 14 pel·lícules , algunes amb presència als premis Oscar: Close, Argentina 1985, The Quiet Girl i Eo, nominades en la categoria de millor pel·lícula internacional, i El triángulo de la tristeza i Almas en pena de Inisherin, nominades a l’Oscar a millor pel·lícula.

 

També hi seran presents dos films premiats als Premis Gaudí d’enguany, Suro i Un año, una noche, i es projectarà As bestas, una de les favorites a l’edició dels Goya, amb 17 nominacions. La pel·lícula A love song  formarà part de la mostra, complementada amb una sessió vermut per al dia 26. Completen la llista Regreso a Reims i Tori y Lokita.

 

A la 15a edició del BRAM!  també es podran veure dos curtmetratges nascuts a Castellar. D’una banda, No eren bruixes, impulsat pel Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història i amb la participació dels castellarencs Raül Esteve, Lluís Campmajó, Joan Mundet, Ester Planas, Gemma Perich i Marina Antúnez. Aquest audiovisual tracta el procés que fa 400 anys van viure a Castellar del Vallès Jerònima Muntada, Eulàlia Oliveres i Violant Carnera, acusades de bruixeria.I de l’altra, la castellarenca Marina Altimira presentarà el curt Sincronia, una ficció que ens apropa a diversos personatges que viuen vides molt diferents però que estan sincronitzades.

 

El BRAM! serà present al Carnaval de Castellar el dissabte 18 de febrer de la mà de l’Associació del Centre, amb motius cinematogràfics al carrer Major.

 

L’Aula d’Extensió Universitària ha convidat la professora Núria Bou i Sala amb la xerrada La masculinitat (no) sentimental en el cinema clàssic de Hollywood, el 28 de febrer.

 

I el diumenge 5 de març Cal Calissó acollirà un vermut musical amb el grup Reservoir Rock, que versiona cançons de les pel·lícules de Quentin Tarantino, entre d’altres.

 

El públic podrà votar les pel·lícules i aquest any també es recupera un premi del Jurat Jove, que estarà integrat per Georgina Costa, Oscar Guijarro, Anna Fajardo, Aleix Salomó, Carla Aragonés i Sam Clares. Tots ells formen part de l’equip de “Castellar Z”, programa de Ràdio Castellar i pòdcast juvenil.

 

Les entrades per a la inauguració i abonaments es posen a la venda aquest divendres, 3 de febrer. Les entrades individuals es podran adquirir el divendres 10 de febrer. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris