WhatsApp Image 2021 07 13 at 18.56.02_1440x961
Lídia Urrútia i Rosa Maria Arner són les Dames del Crim - R.Gómez
14/07/2021 Cultura
Què ens recomanen Les Dames del Crim per aquest estiu?

Lídia Urrútia i Rosa M. Arner comenten propostes literàries del gènere negre per a les vacances

M. A. / R. G.

Les col·laboradores del Connectats de La Xarxa a Ràdio Castellar, Lídia Urrútia i Rosa Maria Arner (Les Dames del Crim) van visitar l’estudi per desitjar bones vacances a tothom i, sobretot, bones lectures. Les expertes en novel·la negra van apuntar uns quants llibres que poden acompanyar-nos aquest estiu. Abans, ens van reconèixer que prefereixen el llibre en paper, “que es pot subratllar, guixar i olorar”.

 

Urrútia i Arner van recomanar el llibre de Miquel Aguirre Els cadàvers del candidat, un relat delirant que succeeix en l’àmbit dels partits clàssics, els de tota la vida.”¿Què està disposat a fer un per ser l’alcalde del seu poble?”, ens interroga Arner fent referència al llibre. Caldrà saber quins consells dona el seu spin doctor, el protagonista, per aconseguir-ho.

 

Assassinat al Consell Polític, de Pau Juvillà, és una altra de les recomanacions de Les Dames del Crim. “Aquí hi ha marro”, diu Urrútia. La trama es cou dins les files de la CUP i els seus òrgans, quan estan decidint la seva posició per entrar o no al govern. Hi ha l’assassinat d’una alcaldessa, líder inclòs.

 

Escac al destí és el darrer llibre de Lluís Llach, publicat al setembre del 2020. “Narra la intriga que comença al castell del rei de Magens quan la seva dona, la Bal de Guifort, apareix morta al fossar”, explica Arner. El llibre parla dels pactes, batalles, morts, hereus, i l’església hi és, pel mig. Segons les Dames del Crim, es tracta d’un llibre “magistral”.

 

El llop i el vigilant, de Nicklas Natt och Dag, tracta de crims situats en el marc històric de la cort corrupta d’Estocolm.  “Ens va agradar molt i per això us la recomanem”. Aquest any ha tret el llibre1794, la segona novel·la de la trilogia prevista “que tenim pendent de llegir i esperem enganxar-nos-hi com en la primera”.

 

Pel què fa als thrillers amb un punt fantàstic, Toni Hill publica El oscuro adiós de Teresa Lanza , que també ha sortit traduït al català “i que, per cert, va presentar el llibre al club de lectura d’abril per celebrar els 50 llibres llegits”, diuen les Dames del Crim, també conductores del Club de lectura a la Llar del Llibre de Sabadell. A la novel·la, surten a la superfície les misèries d’un grup de famílies benestants, gairebé honorables, que viuen a la falda del Tibidabo. “Ens parla de l’invisibilitat de les persones que els serveixen fins que entren a les seves vides. La Teresa Lanza, la mig morta, era una d’elles”.

 

I de Llort comenten Temps mort. El protagonista és un pocapena de Barcelona, parat i a qui ha deixat la parella. Rep la notícia que una parenta llunyana que ell ni coneixia i que vivia a Nova Orleans li ha deixat una herència, una antiga casa i diners. “És una ‘road fiction’ ”, diu Urrútia.

 

Les Dames del Crim també van avançar que a l'octubre tornarà el festival Sabadell Negre, si tot ho permet. Tindrà lloc els dies 15 i 16 i ja hi ha diverses activitats concretades, com per exemple la participació dels autors Andreu Martín i Susana Sánchez Gijón.

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris