El castellarenc Oriol Font fa balanç de l'experiència com a membre del jurat de la secció Latitud del certamen
El passat diumenge 27 es va cloure el Festival DocsBarcelona que s'havia inaugurat el passat 16 de maig. Enguany, es bat rècord d'audiència i se sumen 20.000 espectadors. La pel·lícula documental guanyadora del certamen ha estat The distant barking of dogs, un film del danès Simon Lereng Wilmont que retrata la vida d'un nen ucraïnès que viu en una zona en guerra.
El cineasta castellarenc Josep Oriol Font ha format part, enguany, del jurat de la secció Latitud. Per Font, el festival "ha estat molt interessant, s'hi ha presentat molt bon material". Afegeix que "algunes de les cintes del festival es projectaran al DocsBarcelona del Mes". Entre elles, a Castellar es podrà veure Eugenio, Of Fathers and Sons, Over the Limit i Petitet, de Carles Bosch, "que va guanyar el premi del públic al festival i que aquí es projectarà el proper 8 de juny, serà l'estrena oficial del film", confirma Font.
El jurat de Latitud va valorar, d'entre 8 documentals en aquesta secció, la cinta Robar a Rodin com la millor. El treball està dirigit per Cristóbal Valenzuela i és una coproducció xilena i francesa. L'argument s'inicia el dia després de la inauguració de la primera exposició de Rodin a Xile, quan una escultura va ser robada. Qui era el lladre i per què ho havia fet? La curiositat per veure la tarima buida on hauria de reposar l'obra sostreta va convertir aquesta exposició en la més visitada de la història de Xile. "Es tracta d'una cinta d'una gran qualitat, que ens va convèncer des del primer moment a mi i les altres dues membres del jurat", diu Oriol Font, que va fer tàndem amb Anna Rebés i Sumpta Ayuso. L'altre film també molt valorat pels tres directors va ser Hayati (my life), un treball de Sofi Escudé i Liliana Torres. "La deliberació va ser bastant fàcil, tot i que sí que tots tenien molta qualitat, havies de filar prim", afirma Font. També explica que, "a mi, em va recordar "Searching for sugarman". El premi Latitud està dotat en 5.000 euros per post producció.