Foto de família de les colles bastoneres, davant de l'Ajuntament_617x412
Foto de família de les colles bastoneres - Josep Aldaz
09/05/2017 Cultura
El Ball de Bastons de Castellar, a Sabadell
Dissabte va tenir lloc la IV bastonada del Vallès a la ciutat veïna
M.A.
Dissabte passat, la veïna ciutat de Sabadell va celebrar la IV bastonada del Vallès. Per aquest motiu, va acollir cinc de les colles bastoneres del Vallès (Sabadell, Terrassa, St. Cugat, Canovelles i Castellar ). El Ball de Bastons de Castellar va participar activament en questa festa bastonera. "Tot i que en mancaven algunes com ara les  de Granollers, Caldes, Sta. Eulàlia... la festa va ser molt lluïda i seguida per un gran nombre de gent", expliquen els bastoners castellarencs.

Cap a les 16'30 anaven arribant les colles a l'escola Nostre Llar, del carrer Calderón, per canviar-se. "També se'ns va donar un full on, cada colla, havia fet una pregunta relativa a ella mateixa que s'hauria de respondre al final de la festa", per exemple: Quin peu s'aixeca per fer el sota cama? Quin és el ball on més se salta? Com es diu el ball on es llencen els bastons? Preguntes que un representant de cada colla va haver de respondre al final de la festa.

A les 5 de la tarda, la Plaça del Mercat Central de Sabadell s'omplia de bastoners. Cadascuna de les colles feia una petita descripció d'ella mateixa a la resta, per donar-se a conèixer, i després del tret de sortida per part de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sabadell i les fotos del conjunt de tots els participants, s'iniciava la Cercavila conjunta pels carrers i places del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de Sant Ro,c on es van ballar balls conjunts com ara 'El Ball de la Civada', 'La Polca d'Ours', 'El Passiu bé', entre d'altres. "A prop de les vuit tornàvem cap a l'escola Nostre Llar on ens esperava un merescut i refrescant Pica-pica", afegien els membres de la colla.

Aquest tipus de festes bastoneres són molt importants per a la promoció del Ball de Bastons a casa nostra, a més de mostrar a la gent la riquesa del món bastoner, "com anem dient sempre, en quant a la diversitat de vestuari, bastons, músiques, instruments, coreografies, etc, i per a nosaltres els bastoners, molt important, la manca de competició on cada colla mostra el seu estil prop".
Comparteix
M'agrada
Comentaris
 
Antoni 14 de març - 04:35h
Com podeu veure a la fotografia, vam ser molts bastoners/res, però podiem haver sigut més ja que van faltar algunes colles. De totes formes vam xalar picant els bastons. Animeu a la vostra canalla a tastar aquesta bonica dansa.