IMG 20211226 WA0016_1440x961
Gabi Ruiz, responsable de L'Alcavot. 
06/03/2024 Cultura
Curs de narració a L'Alcavot

L'Espai Cultural oferirà aquesta formació el proper 13 d'abril; ja s'han obert les inscripcions

M. A.

L’Alcavot ofereix un Curs intensiu de narració per aprendre a explicar contes i relats, previst pel 13 d’abril. Ja s’ha obert el període d’inscripció Serà un curs intensiu que es realitzarà en una sola jornada. Al matí, de 9.30 h a 13.30 h (hi haurà 30 minuts de descans per esmorzar). De 13.30 h a 15 h es dinarà. A la tarda, de 15 h a 18.30 h.


L’objectiu del curs és aprendre tècniques d’expressió oral i corporal que es puguin aplicar quan s’expliquen contes o es fa narració de textos i relats. Es treballaran diversos estils de narració: només oral, amb ús d’objectes i/o ninots, teatralització, etc.


El preu del curs és de 75 euros. Per als socis de L’Alcavot serà de 60 euros. La inscripció s’ha de fer enviant un missatge al whatsapp a 616439985 o a lalcavot.gestio@gmail.com. Cal indicar nom i cognoms, edat, activitat professional. 

 

D’altra banda, dissabte 9, a les 20.30 hores, i diumenge 10, a les 18.30 h, L’Alcavot acull la proposta ‘Joc de dames de la companyia sabadellenca Pendientes de un hilo. Creada l’any 2008, presentarà el seu espectacle Joc de dames. Les quatre components de la companyia, Mònica Serrano, Gemma Martínez, Núria Roca i Júlia Lora, inicien la seva relació teatral en l’Associació de teatre La Crem de la Crem, fundada l’any 1997. Els muntatges teatrals d’aquesta associació es caracteritzen per portar a escena textos de joves autors teatrals amb els quals s’estableix una estreta relació de treball.

 

Joc de dames és una comèdia d’humor negre i àcid, protagonitzada per tres dones que es troben en “un banc situat a la cruïlla de tots els camins”, espai màgic on tot és possible. Aquests tres personatges femenins es situen al límit de la realitat i gairebé, des del costat de l’esperpent, ens expliquen la seva història: la Sophie arriba demanant ajudar a la Vídua, carregada amb el seu cistell ple de porros, que oculten el seu particular “problema”. La Vídua, que té solucions per a tot, traçarà un pla perfecte per poder desfer-se del “problema”. L’aparició de la Sra Petitpas farà que la Vídua hagi d’anant modificant el seu pla fins la resolució final.

 

L’espectador acompanya els personatges en aquesta aventura sinistra, descobrint les seves intencions i els seus secrets, anant del riure a la sorpresa, sense apartar la vista de l’escenari.

 

 

Diumenge 10, a les 12 hores, el rondallaire Toni Massagué presenta l’espectacle ‘Pau, pau, pau’. La pau no és només l’absència de guerra, va molt més enllà, sentir-se bé amb un mateix també és pau; ser respectuós amb el nostre entorn i les persones que ens envolten, també és pau; treballar pel bé comú, també és pau… Amb la visió del narrador Toni Massagué, en aquesta activitat escoltaràs contes que ens ajudaran a pensar quin granet de sorra podem aportar cadascú per aconseguir la pau.

 

“PAU, PAU, PAU, la meva polsada de sorra” comptarà amb històries basades en cinc valors diferents: el compartir, la diversitat, l’amistat, el perdó i la generositat. Després de cada relat, el narrador afegeix una polsada de sorra en una bàscula, la qual, té un colom blanc a l’altra plataforma tot representant la pau, l’objectiu és fer-la aixecar ben amunt al final de l’acte.

 

 

Crònica dels espectacles

 

Dissabte passat va tenir lloc la segona entrega del  cicle de cicle de xerrades divulgatives de L’Alcavot. La coordinadora del cicle, Maribel González, va presentar l’acte que en aquesta ocasió anava dedicat la vinculació entre la part científica i l’emocional de les malalties.

 

En Xavier López-Atalaya, mestre de primària i terapeuta en desprogramació biològica, va fer una presentació molt interessant sobre la relació entre les emocions, inicialment intangibles, i les cèl·lules del nostre cos. Una emoció mal canalitzada afecta més del que pensem, sobretot a la infantesa perquè encara no  es té la maduresa per gestionar-ho.

 

A la xerrada van assistir una trentena de persones que van seguir amb atenció  les explicacions i comentaris del ponent. Lopez-Atalaya va captar l’atenció del públic i va saber transmetre d’una manera dinàmica i col·loquial llurs coneixements i opinions sobre la temàtica en qüestió. Com a mestre, Lòpez-Atalaya ha aprofundit en l’educació emocional i com afecta en el  desenvolupamet personal. Ser conscients dels bloquejos emocionals fa que es desprogramin creences limitadores, xocs mal gestionats i traumes silenciats dels nostres avantpassats.

 

Durant l’exposició es van plantejar dubtes i preguntes que van ser debatudes amb interès. Tot plegat va ser una matinal enriquidora i interessant. El dissabte 6 d’abril serà la data de la següent sessió  del  cicle, anirà a càrrec de la Gemma Capel i estarà dedicada a la Medicina tradicional  xinesa.

 

La companyia de teatre i dansa Petit Món va presentar el seu espectacle Això no  és vida. Un text original de Sergi Belbel, Albert Espinosa i David Plana.

 

Prop de 100 espectadors van poder gaudir de les dues sessions representades. Això no és vida és una proposta carregada de sentiment protagonitzada per cinc dones. La directora de l’espectacle, Laia Vila, va fer la presentació de l’acte posant de manifest l’esforç i voluntat de les actrius que van començar aquesta tasca teatral a partir de la pandèmia de COVID. Es va remarcar l’enllaç emocional i necessari amb la reivindicació de la importància de les dones a la societat que celebrem en aquestes dates. El dia 8 de març és el  dia internacional  de les dones i aquesta obra és un gra de sorra més per celebrar-lo.

 

El públic va gaudir d’allò més amb les cinc històries que van plantejar cada una de les protagonistes, molt ben acompanyades per un grup d’actors i actrius que completaven l’elenc. L’espectador és testimoni d’un quintet d’inseguretats manifestades mitjançant una dona hiperactiva encegada per l’organització, una depressiva suïcida, una executiva irritable i agressiva, una ingènua conformista i una addicta a la cirurgia estètica incapaç d’acceptar-se a si mateixa. Al seu voltant, un munt de personatges secundaris els hi donen rèplica i les ajuden a mostrar les seves dèries i misèries...

Molts aplaudiments i comentaris de satisfacció van fer evident la bona acollida de la proposta.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris