18/06/2020 Cultura
Concurs literari reeixit

Castellar per les Llibertats va organitzar el primer certamen que ha comptat amb 48 treballs

Marina Antúnez

La convocatòria del I Concurs de Microrelats Castellar per les Llibertats ha estat tot un èxit. S’han rebut 48 relats de 32 participants. El jurat ha valorat molt positivament tant la quantitat de participants com el nivell dels relats, tenint en compte que es tracta de la primera convocatòria.


Pel tema de la pandèmia de la Covid-19 l’entrega de premis s’ha ajornat. En comptes de fer-se –com s’havia anunciat– el 19 de juny, es farà el divendres 3 de juliol, a les 20 hores, als Jardins del Palau Tolrà.


En el si d’aquest concurs, a mesura que anaven arribant els relats es comprovava que complissin totes les bases. Per alguna consulta dels participants s’ha pogut detectar participants no només d’arreu de Catalunya, sinó també de fora. Hi ha relats en castellà i català, perquè l’idioma era lliure. Hi ha hagut participants d’arreu: de Castellar del Vallès, Sentmenat, Sabadell, Terrassa, Barcelona, Girona, i fins i tot, de Guadalajara.


Els organitzadors estan molt contents. El jurat, format per quatre escriptors professionals, encara està deliberant. Entre tots, estan dubtant entre 8 relats. El premi consisteix en un lot de llibres de diferents autors. Alguns formen part del jurat i altres són llibres que tenien previst presentar en actes que van quedar aturats per la pandèmia. Hi haurà tres relats guanyadors. De cara als propers certamens es valorarà la possibilitat d’oferir un premi econòmic en forma de val per adquirir cultura.

Comparteix
M'agrada
Comentaris