TEATRE BARCELONA GUILLERMOTTA 5_800x534
Jordi Vidal es transvesteix per ser Guillermina Motta. || CEDIDA
23/11/2023 Cultura
Un concert teatralitzat que homenatja Guillermina Motta

‘Guillermotta’ és un concert teatralitzat que arriba aquest cap de setmana

Marina Antúnez

Guillermotta és la proposta que arriba aquest cap de setmana en el marc de la programació estable de teatre, música i dansa d’aquest trimestre a Castellar. L’espectacle es podrà veure a la Sala de Petit Format de l’Ateneu, dissabte a les 20 h, i diumenge a les 19 h.

 

Dirigida i escrita per Jordi Prat, amb direcció musical de Jordi Cornudella, és Jordi Vidal  - el tercer de la Cia. Els Tres Jordis - el que interpreta les cançons de Motta.  “És un homenatge a la Guillermina i a tota la seva carrera com a cantant, perquè era molt polifacètica, podia fer d’actriu, presentadora, tertuliana, entrevistadora, etcètera”, diu Vidal, que s’afirma com a actor i cantant a parts iguals.

 

El públic la coneix pels seus coplets, sobretot, pel disc que va treure als anys 70, el ‘Remena, nena’. “Però més enllà dels culets, hi ha tot un material meravellós que va fer ella com a compositora, lletrista, adaptadora, i moltes altres coses”.

 

L’espectacle neix amb l’objectiu de compartir amb el públic aquest vessant més desconegut de la Guillermina. La idea va néixer per casualitat, quan el director Jordi Prat va disposar d’una sala lliure per fer funcions noves. “Jo li vaig dir que m’agradaria fer la Guillermina, a ell també li encanta”. I van posar fil a l’agulla al projecte. “Srt que l’hem fet perquè ens ha portat moltes alegries”.

 

Es tracta d’un concert teatralitzat on hi ha humor, ironia, frivolitat, “Però també l’apropament cap a l’ànima a través de la música”, afegeix Vidal.

 

Amb 15 dies tan sols, l’actor va aprendre’s 18 cançons, “i vaig descobrir que tenim moltes més coses en comú del que em pensava”. El més difícil per ell ha estat aprendre’s les lletres, “perquè no repeteix mai les estrofes”, però cantar-les ha estat fàcil per Vidal. Gràcies al projecte, ha pogut conèixer la Guillermina, que defineix com a “una artista íntegra, molt honesta i amb una sensibilitat inacabable”

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris