19  CabaretA_617x412
Moment de 'CabaretA', dissabte, a l'Auditori Municipal. || CEDIDA
23/11/2018 Cultura
Còctel musical i teatral a la CabaretA d’aquest dissabte

El muntatge es passeja per la història del cabaret en clau de dona

Marina Antúnez

Aquest dissabte, a les 20.30 hores, arriba l’espectacle CabaretA a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Es tracta d’un espectacle “que vol recuperar el cabaret dels anys 20 i 30 de la Barcelona canalla, el cabaret desenfadat que es va produir abans de la Guerra Civil, durant la República”, explica Maria Molins, l’actriu que protagonitza el muntatge, juntament amb Bàrbara Granados, compositora de bona part de les peces que se sentiran, i música i actriu; Dick Them, que toca el baix i també actua, i Miquel Malirach, músic i també actor a CabaretA.

 

La proposta també repassarà el cabaret dels anys 60 i 70, i mencionarà Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere, Àngel Pavlovsky i Guillermina Motta, “però no cantant temes seus, sinó fent menció de la seva persona”, fins a l’actualitat, amb temes propis de Bàrbara Granados i de Maria Molins. S’hi podran escoltar temes nous i peces conegudes “com ‘Bohemian Rapsody’, de Queen”.

 

L’espectacle va néixer de la voluntat de dues dones (la Maria i la Bàrbara) de crear una proposta que fos música en directe i un espai de teatre, i la sorpresa va ser que el projecte va ser molt reconegut, “ens van programar al Grec, al Lliure, hem estat finalistes als Premis Max i tenim 3 nominacions als Premis Butaca”, afegeix Molins. Més que teatre musical, la intenció de l’actriu era fer una mixtura entre el que seria un espectacle de teatre i un concert. 

 

Maria Molins a 'cabaretA'.

Maria Molins a 'cabaretA'.

 

El nom de CabaretA va venir més tard, “perquè en un principi n’hi volíem dir ‘Teacert’”. L’objectiu és recuperar el públic dels concerts, que connecta tant, i el públic de teatre, més racional. “La gent que ha vingut acaba molt contenta, dempeus”.

 

Els temes de CabaretA estan tractats amb dosis d’humor blanc i d’humor negre. Parlen de política, de qüestions de gènere, etc. Hi ha temes durs i temes més romàntics. “Per exemple, la Bàrbara va escriure un tema arran del càncer que va patir”.

 

Escolta l'entrevista sencera de Ràdio Castellar a Maria Molins:

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris