DSC09830_1440x961
La Cia. MonSter presenta ‘I ara?’ a L’Alcavot, dissabte 18. || CEDIDA
17/11/2023 Cultura
La Cia. MonSter visita L’Alcavot, dissabte

La proposta es titula ‘I ara?’ i presenta la història de dos personatges marginals

Marina Antúnez

Dissabte 18 de novembre, la Cia. MonSter visita L’Alcavot Espai Cultural amb la proposta I ara?. Serà a les 20 hores. La companyia sabadellenca de clown està formada pel Ramon Costa i Ester Solà i presenta dos personatges marginals, el Butoh i el Clown, que transiten per la història experimentant alegries, pors i penes. Tots dos viuen a la perifèria, s’adapten, es rebel·len, s’exilien, moren, reviuen i sobreviuen. A vegades, perduts.

 

El muntatge “parla sobre la memòria històrica del nostre país, explicant la Guerra Civil, la dictadura i repressió, fins a l’actualitat”, diu Ramon Costa. 

 

No pretén ser un tractat històric, sinó que tot és molt simbòlic. “Pràcticament no parlem, tot funciona amb símbols i amb moviments”, afegeix Costa.

 

Pel que fa a l’escenografia, juguen amb projeccions de vídeo i també amb maniquins de roba i maletes. “Intentem explicar la transició democràtica, la dictadura feixista, però és un espectacle que es dirigeix a tots els públics, també infantil”.

 

L’espectacle I ara? va néixer l’any passat, fusionant els llenguatges del teatre i el clown. Va néixer en el sí de l’exposició Un altre fi. La resta, que es va fer al barri del Born de Barcelona. “Era d’art antifranquista i a la comissària li va agradar la nostra imatge”. Per això, la Cia. MonSter va encarregar-se de fer el relat coratorial de l’exposició, en format vídeo. “Hi havia quatre àmbits i allà els explicàvem, amb el nostre llenguatge”.

 

La companyia MonSter va començar a caminar l’any 2015. “Ens vam conèixer perquè jo feia teatre i faig fer una obra en una sala que gestiona l’Ester”, diu Costa. En el repartiment de papers de l’espectacle I ara?, ell és el Butoh i ella la Clown.

Comparteix
M'agrada
Comentaris