Calixò joves 20240218_1440x961
Trobada del grup de Bastons al Calissó, dissabte passat. || CEDIDA
19/02/2024 Cultura
Centenari del Ball de Bastons

Aquest 2024, l'entitat castellarenca fa balanç dels 100 anys de vida

Marina Antúnez

El grup de Ball de Bastons celebra, aquest 2024, el seu centenari. Un fet que, per si sol, fa respecte. “Respecte que també es mereixen tots els bastoners, bastoneres, acordionistes, mestres, modistes, sastres, brodadores, botiguers i demés castellarencs que, d’una manera o altra, han fet possible que arribem al dia d’avui, mantenint aquesta dansa popular i tradicional del nostre País, el Ball de Bastons”, diu Antoni Castillo, president del grup de Ball de Bastons.

 

L’entitat és conscient del moment actual, també altres entitats qeu conformen el món de la cultura tradicional i popular, “per això procurarem no estirar més el braç que la màniga”, afegeix Castillo, tot recordant i tenint en compte el concepte de les paraules dedicades i gravades al monument del que va ser el nostre Mestre en Joan Munt i Girbau: “Senzilla, Abnegada i Humil labor, Mantenir Vives les Tradicions. Autèntiques Arrels d’un Poble”, que podem veure i llegir a la plaça d’Albert, anomenada popularment la plaça dels enamorats.

 

Records de Basilea, Suïssa

 

Aquest dissabte passat a la tarda, al Calissó, es va fer la projecció d’un vídeo de la sortida conjunta, l’any 1999, a Basilea (Suïssa) amb el grup bastoner, l’Esbart Dansaire i l’Escola de Música, amb motiu de l’Aplec Internacional de la Sardana que es va celebrar en aquella ciutat.

 

Aquesta projecció va permetre una estona de retrobament i de record dels bons moments que es van viure amb 25 anys menys, “i que va ser tot una sorpresa ja que ningú ho havia vist fins aleshores”, afegeix Castillo.

 

Després de la projecció, a la plaça Calissó es van engrescar a fer una ballada de bastons, comprovant que, amb una bona formació, no s’oblida la destresa de les picades. “També també agraïm a les germanes Àngels i Montse Serra l’esforç de tornar a fer sonar l’acordió”.

 

La vetllada va engrescar el grup a continuar, i més en aquest any tan especial del centenari. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris