A7 1726_950x634
 Assaig de Pulmons, el desembre passat, obra de l'ETC que s'havia d'estrenar al març ||Q. Pascual
22/11/2021 Cultura
L'ETC celebra els 300 espectadors a 'Pulmons'

El muntatge de l'Esbart s'ha pogut veure els tres primers caps de setmana de novembre a l'Ateneu

Marina Antúnez

Aquest passat diumenge es va fer la darrera representació de l’obra ‘Pulmons’, amb l’Esbart Teatral de Castellar, a la Sala de Petit Format de l'Ateneu. Han estat un total de 9 funcions, repartides en tres caps de setmana, que han atret 300 espectadors. El muntatge, que parteix d'un text de Duncan Macmillan que ja feia 2 anys i mig que s’havia d’estrenar però, per culpa de la pandèmia, ja s’havia postposat dues vegades. L’obra, interpretada per Cesc Permanyer i Anna Solé, i dirigida per Bet Tena, ha tingut molt bona acollida. "La valoració és molt positiva, si bé es remarca que coincidir amb el BRAM no ha afavorit les funcions dels dos primers caps de setmana. Malgrat tot, estan molt satisfetes d’haver-la pogut fer, després de dos anys i mig d’espera", així ho diuTena. 

 

L’Esbart va escollir aquesta obra perquè el tema els agradava, però tambéi la seva estructura, "amb un text tot tirat, passa tota una vida i no hi ha escenes", afegeix Tena. . El propi dramaturg marca, a l'inici del text, que no hi ha d'haver pràcticament res. "Nosalres ho fam vstir una mica, al principi, i teníem sabates, jaquetes, coses, i ho hem anat traient deixant només un llit", comenta la directora. L'obra, que en alguns moments ja és una mica obsoleta, "com quan tracta temes com el del reciclatge, funciona molt bé en altres moments, com quan es tracta el tema de l’avortament".  En aquest sentit, els espectadors començaven veient una comèdia i, a poc a poc, un drama. "S'ha valorat, sobretot, la feina dels actors", afegeix Tena. 

 

L’ETC no sap encara si fara gira amb aquest muntatge. De moment, descansaran. Sí que reconeixen que és una obra fàcil de portar de gira, perquè d’atrezzo només hi ha un llit, però hi ha estat treballant durant tant temps – dos anys i mig – que hauran de valorar si volen seguir  o abordar altres projectes.

Comparteix
M'agrada
Comentaris