AYUNTA 2_1440x961
La banda de joves de CE1NO en una foto promocional als Jardins del Palau Tolrà. || CE1NO
20/01/2021 Cultura
CE1NO, una nova promesa musical

El jove grup castellarenc acaba de publicar ‘Una vida’, on es barreja amb encert el trap, el dancehall, reggaetton i R&B

Marina Antúnez

El CE1NO és un grup emergent de música urbana que compta amb quatre joves emprenedors, un grup d’amics de només 18 anys, apassionats de la música, i molt actius a les xarxes socials d’Instagram. Artísticament, els seus noms són els de Makakokain, LilBig, LilMore i ElPerinsky, tots de Castellar del Vallès.


Van començar fa un any i dos mesos unint la seva passió per la música trap, dancehall, reggaetton i R&B, i ho van fer barrejant també els tres idiomes que dominen, el català, l’anglès i el castellà. “Els vaig convidar a casa i vam començar amb la primera cançó”, diu Gianmarco Sotelo Garcia “Makakokain”. D’aquí en va sortir el tema They Know. Després d’aquesta cançó en va venir una altra, i ja van penjar la primera al canal de Youtube, en forma de videoclip. A dia d’avui, encara estan fent coses noves i ja han acabat un primer mixed tape (disc), en format digital. 


CE1NO ha fet sis temes que intenten explorar diversos estats d’ànim. “Que puguis escoltar quan estiguis de festa, quan estàs amb els amics o quan ets a casa amb les teves coses i estàs pensatiu”, diu Makakokain. El disc es diu Una vida justament amb aquest afany d’expressar que es pot escoltar amb tots els estats d’ànim que es tinguin en aquell moment que s’escolta.


Els temes es diuen Tony Montana, Grandiós, Ara ho som, Bentley, Temps perdut i Atuendo. De les 6 cançons, Tony Montana és la més comercial. “És un tema en el que parlem de què volem pel nostre futur”. En canvi, a Temps perdut aborden la qüestió dle seu passat, “de com vam perdre el temps fent coses amb el que sigui, fem una reflexió profunda, interior”. El tema Grandiós és un dancehall. "Ens vam inspirar en els 31 FAM de Sabadell", afegeix Sotelo. Bently va néixer a S'Agaró, quan amb uns amics "vam veure cotxes d'alta gamma, entre ells, un Bently, i vaig tenir necessitat d'escriure sobre això". La cançó Atuendo és de les antigues, que ja tenien feta i que parla de la història "d'un del grup amb un altre, una història que vam tenir amb una noia i com gràcies a això vam ser amics"

 

Sense dubte, per ells, Temps perdut és el tema que té més missatge. Parla de brindar per a tots auqells que els van fer costat quan eren més joves. "Volem fer una metàfora, estem parlant d'un concepte, no d'una noia". Volen trencar idees preconcebudes i reflexionar sobre el temps que perdem quan som joves i que no valorem qui tenim al costat. "Quan t'adones del temps que has perdut ja no et pots fer enrere". En canvi, el Ara ho som és una cançó buida de contingut, que tanca el disc, que està dient coses del present, "com si ja ho tinguéssim tot". Les lletres estan escrites entre tots els CE1NO, cadascú el seu tros. Makakokain passa per whatsapp la base instrumental i entre tots van escrivint. 


Abans de les cançons d’aquest treball, també van fer els temes They Know i Parallel World, tots dos en anglès. “Després vam estar un any sense compondre, el confinament no ens va ajudar, i hi hem tornat fa poc”.  L’objectiu de la banda era fer un àlbum treballat, més propi, i això “es reflecteix en les nostres cançons, en qualitat de so però, sobretot, en progrés mental, més maduratiu, més profund”, apunta Sotelo. Tan els assajos com la gravació s’han fet a casa seva, on Makakokain s’ha adaptat l’habitació per a poder-les enregistrar. 


Els dos primers videoclips que van gravar són més casolans que els altres que han anat compartint a les xarxes. “Cada cop els fem més treballats”. Ara, tenen qui els gravi, de forma més professional.


El nom de CE1NO sorgeix de la línia C1 de la Vallesana. Per a ells, és un transport que identifica Castellar del Vallès. “I com que al poble encara no ha sorgit cap talent jove que representi el poble doncs hem pensat que podíem intentar-ho nosaltres”, afegeix Sotelo. Fan servir les xarxes d’Instagram, Spotify i Youtube per donar-se a conèixer.  

 

Portada del disc 'Una vida', de CE1NO. Portada del disc 'Una vida', de CE1NO. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris