25f51a3e ed88 4b2e a4ff fd89da0c6f5b_1440x961
Cartell promocional del Dia de la Música a Castellar. || AJUNTAMENT
17/06/2020 Cultura
Castellar celebrarà el Dia de la Música

El proper diumenge, 21 de juny, una desena d'entitats i escoles del municipi s'han sumat a l'efemèride

Marina Antúnez

El dia 21 de juny és el Dia Internacional de la Música. També rep el nom Festa de la música (Fête de la Musique). La primera edició es va celebrar a França l’any 1982. Des d’aleshores, es va anar popularitzant i actualment té lloc a un centenar de països d’arreu del món.

 

A Castellar, "serà el primer any que totes les entitats i escoles de Castellar celebrem junts el Dia Internacional de la música", diu la regidora de Cultura, Joana Borrego. Abans de la Covid-19, ja havien plantejat celebrar aquest dia de manera molt participativa. Fa mesos, "vam convocar totes les entitats i escoles de música de Castellar per celebrar-ho conjuntament", afegeix Borrego. La proposata va tenir molta acceptació, i la idea era que, durant tot un dia, els Jardins del Palau Tolrà acollissin diverses actuacions musicals. Fins i tot es van planificar activitats per a infants. S'hi van sumar 3 escoles i 7 entitats, "més de 30 formacions musicals, procedents de 10 entitats i escoles", apunta Borrego.

 

Amb la nova situació que s'està vivint de la pandèmia, es va decidir tirar endavant amb la celebració d'aquest dia. "La música, més que mai, ha estat una teràpia per molta gent". La intenció de l’Ajuntament és, amb aquest acte, posar en valor el poder de la música, que ens acompanya en molts moments i, a vegades, de forma inconscient.

 

Per això, s’ha programat un esdeveniment virtual per al dia 21 de juny i que compta amb les entitats i escoles del municipi següents: Acció Musical Castellar (d'11 a 12 h), els Aires Rocieros Castellarencs (de 12 a 13 h), el Cor Sant Esteve (de 13 a 14 h), la Coral Pas a Pas (de 16 a 17 h), la Coral Xiribec (de 17 a 18 h), Di-versions Cor Gòspel Castellar (de 18 a 19 h), l’Escola Municipal de Música Torre Balada (de 19 a 20 h) i Espaiart (de 20 a 21 h).

 

Totes elles han fet arribar vídeos d'actuacions pròpies a la regidoria de Cultura. "En total, s'han rebut 16 vídeos, que s'aniran succeïnt", diu la regidora de Cultura, Joana Borrego. El mateix dia 21 s’ha programat una escaleta horària durant la qual "s'aniran publicant els videos a les xarxes socials de l'Auditori Municipal i Fem Castellar", segons Borrego. No hi haurà res en directe, sinó que són actuacions que ja s'han fet.

 

L’Ajuntament ha previst uns hashtags que s’utilitzaran als comentaris dels vídeos que es vagin publicant. Aquestes etiquetes també seran útils per a la gent que vulgui penjar les seves pròpies gravacions musicals. Els hashtags són #diainternacionaldelamúsica #fetedelamusique #festadelamúsica #músicadeCastellar i #músicsdeCastellar.

 

En els vídeos hi haurà unes introduccions que els unificaran. També, a la pàgina web de l'Auditori, hi haurà una fitxa de consulta sobre cada entitat, escola o conjunt. D’aquesta manera, tothom qui ho vulgui podrà conèixer les dades específiques de cada escola o entitat, fins i tot, els telèfons de contacte.

 

Al web de l’Auditori Municipal, també és previst que s'hi publiqui un manifest en motiu del Dia de la Música. Aquest, s’ha escrit des de la regidoria de cultura i s’ha consensuat amb les entitats i escoles.

 

El Dia de la Música és, sobretot, una festa popular i gratuïta, que coincideix, a més a més, amb l’inici de l’estiu. És oberta a tothom qui vulgui participar-hi, a professionals del sector i també a amateurs. Habitualment, l’aire lliure es converteix en el seu camp d’acció, els carrers, les places, els parcs i els jardins, els patis d’edificis i de museus.

Comparteix
M'agrada
Comentaris