21 bocultural bona_1440x961
Carla Aragonès, nascuda el desembre del 2004, sol·licitant el bo cultural jove / Cedida
01/08/2022 Cultura
A Castellar, 383 joves nascuts el 2004 poden beneficiar-se del bo cultural

Es tracta d’una ajuda directa de 400 euros per adquirir i gaudir de productes i activitats culturals

Cristina Domene

Que els joves entrin a l’edat adulta de bracet de la cultura és l’objectiu del bo cultural per a joves que es va posar en marxa fa una setmana. Els joves que fan 18 anys durant el 2022, és a dir els nascuts l’any 2004, podran disposar de 400 euros per gastar en productes culturals. A Castellar 383 joves, 198 homes i 185 dones, poden gaudir d’aquest bo. Per fer-ho, han de fer una sol·licitud a través de la web https://bonoculturajoven.gob.es/. Abans, però, caldrà estar inscrit en algun sistema d’identificació electrònica, com el certificat digital el DNI electrònic o Cl@ve. Per tenir el certificat digital cal haver complert ja els 18 anys. En canvi, per obtenir la Cl@ve, es pot ser menor. Cal anar acompanyat d’un tutor legal a una Oficina de Registre.


La castellarenca Carla Aragonès encara no té els 18, els farà al desembre. Es va assabentar a través de les notícies i també d’un grup de WhatsApp, on una amiga va compartir l’enllaç: “Ja he entrat a la web i m’he registrat, tot i que encara em queda activar el DNI electrònic. És un procés llarg, però no és complicat, a més està molt ben explicat”. La Carla té pensat gastar el bo en concerts en viu, en cinema i teatre perquè l’any vinent comença Comunicació Audiovisual, i en llibres. “Em sembla una molt bona iniciativa, no només per als joves que podrem gaudir de moltes activitats, sinó també una empenta per a les petites empreses perquè, si no ho he entès malament, està més adreçat al comerç local que no a empreses grans”.

 
El bo es pot fer servir durant els dotze mesos següents a la concessió en establiments o institucions adherides al programa. Els joves el podran fer servir per múltiples activitats culturals perquè la previsió és subvencionar entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals, fins a un màxim de 200 euros per beneficiari.


També es preveu subvencionar productes culturals en suport físic: llibres; revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures musicals, discos, CDs o DVDs fins a un màxim de 100 euros per beneficiari. A més, cada beneficiari podrà destinar fins a 100 euros al consum digital o en línia: subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d’audiollibres, compra de llibres digitals (coneguts com a e-books), subscripció per a descàrrega de pòdcasts, subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques. Els diners s’abonaran en format de targeta de prepagament virtual, o física si l’usuari no disposa de mòbil. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris