19   3d6 gallecs_617x412
Els Capgirats a la Festa Major de Gallecs
25/07/2022 Cultura
Els Capgirats tanquen el primer tram de la temporada

La colla castellera de Castellar va actuar el cap de setmana passat a la Festa Major de Gallecs i la setmana anterior a la de Puigcerdà

El passat diumenge 24, Els Castellers de Castellar van tancar el primer tram de la temporada a la Festa Major de Gallecs, on van actuar al costat dels Castellers de Mollet. Els Capgirats van descarregar-hi un pilar de 4 d’entrada, un 3 de 6, un pilar de 4 aixecat per sota i un pilar de 4 de sortida. La setmana anterior també van actuar a la Festa Major de Puigcerdà al costat dels Castellers de la Cerdanya i dels Xics de Granollers.


Ara la colla castellera castellarenca descansarà unes setmanes i el 13 i el 14 d’agost actuarà als Angles, al Capcir, on se celebra el Festicatal’angles, una festa en què es poden veure diverses mostres de cultura popular catalana com diables i sardanes, a part de castells. Els de Castellar ara fa dos estius que no hi poden participar a causa de la pandèmia, però hi han anat cada any des del 2016.


Assajos dilluns i divendres
El 26 d’agost els Capgirats tornaran a assajar cada dilluns i divendres a les 20:15 a l’Espai Tolrà. La seva propera cita al Vallès és l’actuació a Sant Quirze el 3 de setembre, una actuació que també els servirà per començar a preparar una de les diades més esperades de la colla, la de Festa Major, que serà el 10 de setembre a la plaça del Mirador.


Ara l’objectiu de la colla és sumar nous castellers per poder tenir pinyes més nombroses i també incorporar canalla, una part clau per carregar tots els castells que es proposin i consolidar els de sis, sobretot a les actuacions fora de casa. A més a més, un dels objectius més a llarg termini és poder recuperar les estructures de set pisos que van assolir abans de la pandèmia.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris