Revisió anual 2_1440x961
El Teatre Tatxa presenta 'Revisió anual' a L'Alcavot, dissabte 15. || CEDIDA
11/06/2024 Cultura
Cap de setmana a L'Alcavot amb teatre familiar i per adults

La proposta per a adults és dissabte; la familiar, de creació pròpia, diumenge

Dissabte 15, a les 20.30 hores, L’Alcavot Espai Cultural ha programat Revisió anual, a càrrec de Teatre Tatxa. Tres dones d’edat que no es coneixen de res coincideixen en la consulta de la seva metgessa per tal de passar la revisió mèdica anual. Mentre esperen, es fan amigues i s’expliquen les seves respectives històries, les seves vivències, les seves aficions, els seus records, les seves inquietuds, les seves neures…

Acorden que cada any aniran plegades a fer-se la revisió mèdica. En les posteriors trobades a la consulta, descobreixen que d’alguna manera, alguna cosa de la història de cada una ha entrat a formar part de la història de les altres… Són tres destins, tres móns, tres petites històries.
Tres escenes, tres trobades, tres canvis en les seves idees.

 

Diumenge 16, el teatre familiar torna a L’Alcavot. Aquesta ocasió presentarà un espectacle propi de la Cia. Alcavot Teatre inspirada en un conte original  de Gabi Ruiz titulat ‘L’aniversari del Sr. Cargol’.

 

La representació comptarà amb la col·laboració de la Carla Aragonés, que aportarà els tocs de música directa amb la seva guitarra. L’aniversari del  senyor Cargol és un espectacle molt visual, amb molts personatges representats amb ninots i titelles, fàcil de seguir i molt participatius. Dins el fil conductor de la història es van intercalant cançonetes, gairebé totes molt conegudes.

 

El senyor cargol es lleva al matí amb un dia especial, és el dia aniversari. En aquesta data tan important per a ell va a visitar la iaia Filomena, una àvia molt simpàtica que fa un fabulosos pastissos d’aniversari.

 

Durant el viatge troba una bona colla de nous amics i els convida que els acompanyin per a menjar pastís.

 

 

Crònica d’activitats

 

Quaranta persones es van aplegar a L’Alcavot per assistir el  concert del grup Contrast , el passat divendres, 7 de juny. Ja és la tercera vegada que aquesta formació  musical  visita L’Alcavot i en cada vegada amb sabut transmetre la sensibilitat de les seves interpretacions. Tal com diu el  nom del grup, el format està fet amb tres membres i contrasten totalment entre ells. En Martín Cáceres és nascut a Hondures,  músic i amant de la poesia, fa un temps que té la inquietud de musicar poesia catalana, a més de la llatinoamericana i no deixar passar l’ocasió de musicar poemes de llengua catalana, especialment del poeta Joan Margarit.  Completen el grup Miquel Boada i Jordi Vicente. Entre els tres han desplegat un repartiment de sons i sensacions tot arrencant de les guitarres, violoncel i teclat.

 

Va ser una demostració d’unió entre tres voluntats i personalitat diferents i alhora tan semblants. Cal dir que durant el concert, que gairebé es va perllongar gairebé a dues hores, es va retransmetre a través d’internet a diversos països de llatinoamèrica.

 

 

Dissabte 8urant gairebé una hora i mitja es van sentir les rialles del públic que va assistir a veure l’espectacle Llámalo amor. Aquesta comèdia de la Companyia IndiventeMente va sorprendre tothom per la seva frescor, la seva agilitat i la autenticitat amb que els tres actors van desenvolupar els nombrós personatges que van mostrar a l’escenari. Tal com van anunciar Llámalo amor és una obra carregada d'humor i ironia.

 

El nombre d’assistents va ser reduït, però les riallades continuades feien l’efecte com si hagués un centenar d’espectadors. L’obra s’estructura en diverses escenes amb arguments diferents i que no estan lligades entre sí. Van cinc escenes molt ben interpretades, amb un llenguatge molt planer i molt directe. Visualment resultà impactant però no amb grans efectes o parafernàlia, sinó amb pocs detalls i vestuari ajustat en cada cas.

 

Realment va ser una descoberta, tant de la companyia com dels tres actors, un dels quals és invident, tot i que ningú del públic ho va notar. Cal felicitar Carlos Pérez, Gracia Esparza i Javier Ipunto, i agrair-los que hagin vingut des de Mataró per repartir tant alegria i diversió.

 

Atès que poca gent els ha vist, visitaran novament L’Alcavot per repetir aquest espectacle amb l’objectiu que ningú es perdi una vetllada de somni. Si la risoteràpia funciona, aquest espectacle n’és una doble dosi.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris