72cc1149 a327 4a90 8aa5 83d15935b03b_950x634
Bea Garcia ha publicat la novel·la 'Si la vida et posa obstacles salta'ls'. || CEDIDA
10/06/2024 Cultura
Bea Garcia publica una primera novel·la

'Si la vida et posa obstacles salta'ls és el títol del llibre de la castellarenca, que ja trobem a les llibreries locals

Marina Antúnez

La castellarenca Bea Garcia ha publicat la novel·la Si la vida et posa obstacles salta’ls, de Letrame Ed. Es tracta d’una autoedició que narra una història que la Bea va escriure ja fa 10 anys. “És un llibre de ficció però és veritat que neix quan la meva filla petita va fer el pas de primària a l’institut”, diu. Totes les vivències que ella anava sentint van ser font d’inspiració per a la castellarenca.

 

El llibre està escrit en primera persona i és una història on es barregen elements. Comença amb la germana gran com a narradora, i seguidament serà la germana petita qui narri. També hi apareixen els pares. “El llibre està escrit des de la mirada de la nena” i s’adreça a joves de 5è i 6è de primària. S’explica què passa quan els nois van a l’institut, “els nois i noies s’hi veuran reflectits amb moltes coses”. Tot i que no és la història de les seves filles - la Bea en té dues - són inspiració per explicar “la història de molts nanos que jo he anat coneixent i tractant”.

 

La Bea s’ha dedicat sempre a l’educació, fa 32 anys que treballa al servei d’educació de Rubí i prèviament havia treballat al servei d’infància i joventut, “i també a l’Ajuntament de Barcelona,  al casal de joves i d’infants”.

 

El tema de la novel·la és la relació amb la fama, “hi ha una reflexió sobre el que suposa ser conegut, popular, actualment ens nanos tenen necessitat de ser vistos”. Per tant, es parla del preu de la fama. “Una nena famosa no pot decidir què fer dissabte si ha de fer concert, per tant, veiem les dues cares de la fama”.

 

La novel·la també aborda el tema de la relació entre germans, que pot ser viscuda de diferents maneres. I la passió per la lectura també està recollida al llibre. “A casa meva, els viatges i els llibres sempre han estat grans eixos”. La Bea és una gran amant dels viatges, en aquest sentit, Si la vida et posa obstacles salta’ls s’acaba amb la preparació d’un viatge a l’Àfrica.

 

En aquesta novel·la, Garcia utilitza un llenguatge fàcil, fresc, “hi ha molta reflexió sobre com la petita vivia aquells moments en què la seva germana era famosa”. Però Garcia reconeix que no és només una novel·la pels joves, “sinó per llegir en família”.

El llibre ja és a La Centraleta i a la llibreria Vallès.

Comparteix
M'agrada
Comentaris