03   BrodasBros Around 2_1440x961
Una escena del muntatge 'Around the world' que es pot veure a l'Auditori el 3 d'octubre. || BRODAS BROS
23/09/2020 Cultura
L’Auditori tornarà a aixecar el teló

Després de set  mesos es reprendrà la programació cultural al 50% de l’aforament

Redacció

Després de pràcticament set mesos tancat a causa de la pandèmia, l’Auditori reprendrà els propers dies l’activitat cultural. La Regidoria de Cultura posarà en marxa un protocol d’espai segur que inclourà, entre d’altres mesures de seguretat per a la prevenció de la COVID-19, la reducció de l’aforament al 50%, l’ús obligatori de la mascareta i la desinfecció de la sala abans i després de cada activitat. 


Segons explica la regidora de Cultura, Joana Borrego, “la represa de l’activitat cultural s’ha fet seguint un principi de precaució, tenint en compte sempre les recomanacions de les autoritats sanitàries i la situació de la pandèmia al municipi”.  Borrego afegeix que “no s’han donat casos de contagis en teatres i cinemes i, per tant, considerem que amb l’arribada de la tardor és el moment de reobrir equipaments amb totes les mesures de seguretat per garantir l’activitat cultural i associativa”.  Tot i això, “en el cas de l’Auditori, ens mantenim prudents i ho fem al 50% de l’aforament, encara que la Generalitat hagi autoritzat ara l’ocupació del 70%”.


TRET DE SORTIDA 
La temporada municipal de teatre i música de l’Auditori arrencarà el dissabte 3 d’octubre, a les 20.30 h, amb l’espectacle de dansa Around the World, una proposta dels Brodas Bross que combina dansa, llum, tecnologia i música que combina dansa, llum, tecnologia i música en un xou que mostra un recull de les vivències i anècdotes viscudes pel grup en les gires internacionals que han fet.  L’endemà, diumenge 4 d’octubre, tindrà lloc Hippos, a càrrec de Zum-Zum Teatre, un espectacle de carrer per a un públic familiar que parla dels estereotips, les aparences i la màscara-disfressa a través del llenguatge del moviment i de la dansa. En aquest cas, la proposta, que començarà a les 12 h, serà gratuïta, tot i que cal fer reserva d’entrada prèviament. 


Per al proper mes d’octubre s’ha programat un tercer espectacle, el dia 24, a les 20.30 h: Projecte Beethoven: any 2020, una proposta musical de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. En l’any del 250è aniversari del músic alemany, la formació presenta un programa amb el seu Concert per a piano núm. 1 en la interpretació del lirisme de Daniel Ligorio. Una obra acompanyada de l’Overture Leonora i la Sonata Pathétique, totes elles en adaptacions per a cordes escrites en la seva època i en l’actualitat.

 

Pel que fa al mes de novembre, s’han programat tres espectacles. D’una banda, dissabte 7 de novembre, a les 18 h, s’ha previst Txema, The Postman , una proposta recomanada per a majors de 6 anys en què es mesclen el mim, el clown i la màgia. Dissabte 28 de novembre, a les 20.30 h, l’Auditori acollirà la representació de la producció de la Sala Flyhard  Lo nuestro, una història en clau de comèdia sobre la celebració de la nit de cap d’any d’una família d’un barri obrer. .A més, l’Esbart Teatral de Castellar durà a terme a l’Ateneu nou representacions de l’obra Pulmons els dies 6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22 (els divendres i dissabtes a les 21.30 h i els diumenges a les 18.30 h). ). Aquesta és una proposta feta sobre una text de Duncan Macmillan traduït per Carme Camacho que parla sobre una parella que es planteja algunes qüestions difícils de respondre.


Per a desembre s’han reservat els dies 13 i 19. Així, diumenge 13, la companyia de teatre familiar Engruna Teatre representarà a les 12 h l’espectacle Sopa de pedres, que explica la història d’una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel, en lloc de volar-hi estels, un dia hi arriben els avions. Finalment, dissabte 19 de desembre, la temporada es tancarà a les 20.30 h amb el xou de clown i música Marabunta, de Guillem Albà & La Marabunta, que va rebre el Premi del Públic al Festival d’Igualada. 


La regidora de Cultura destaca “que la programació es compon d’alguns dels espectacles que no es van poder dur a terme ni a la temporada d’hivern-primavera 2020 ni durant els dies de Festa Major a causa de la pandèmia de la COVID-19”. En la mesura del possible, la Regidoria de Cultura anirà reprogramant la resta de produccions suspeses. “En la programació d’activitats també estem apostant per la proximitat de les companyies en el territori”, explica Joana Borrego. 


El web de l'Auditori ha activat avui la venda d’entrades per al primer espectacle programat, Around the World. També es podran comprar entrades a la taquilla de l’Auditori de forma anticipada i presencial, però sempre amb cita prèvia concertada amb la Regidoria de Cultura a través del telèfon 93 714 40 40 i del web municipal. A més, també es vendran entrades a la taquilla de l’Auditori el mateix dia de l’espectacle, des d’una hora i mitja abans de l’inici de la proposta. El mateix procediment està actiu des de dimecres passat per reservar entrades gratuïtes per assistir a l’espectacle familiar Hippos. Aquesta temporada de tardor l’Auditori només vendrà entrades individuals i no hi haurà abonaments per a més d’un espectacle. A més, es prioritzarà la venda telemàtica d’entrades a través del portal web. 


Abans de l’inici de la temporada de teatre, música i dansa, l’Auditori ja reobrirà portes aquest divendres, 25 de setembre, a les 21 h, amb la projecció gratuïta de Honeyland, un documental inclòs en el cicle DocsBarcelona del Mes que impulsen a la vila el Club Cinema Castellar Vallès, L’Aula i Cal Gorina amb el suport de l’Ajuntament. Divendres 2 d’octubre serà el torn del Cicle Gaudí amb la projecció del thriller Madre, també a les 21 h. Aquesta segona sessió, organitzada pel CCCV, serà de pagament i les entrades es podran adquirir al web de l'Auditori. Tornen també les sessions de divendres de cineclub i documentals, mentre que les projeccions del diumenge ho faran l’11 d’octubre. 

 

L'AUDITORI, UN ESPAI SEGUR

 

El protocol de reobertura deixa l’Auditori Municipal en un total de 156 localitats, és a dir, la meitat de butaques disponibles. Els seients es disposaran de manera que només es permetrà l’ocupació de seients contigus si els ocupen persones de la mateixa unitat de convivència. També com a novetat, l’equipament comptarà amb diferents accessos i sortides per evitar aglomeracions. A més, l’accés i el desallotjament es farà de manera esglaonada sota control del personal responsable de la sala que vetllarà perquè es mantingui la distància de seguretat d’1,5 metres. Precisament, i en el cas de les entrades, els assistents hi hauran d’acudir entre 30 i 15 minuts abans de la sala per tal d’evitar concentracions.
La sala disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic per a la higiene de mans i no distribuirà programes de mà dels espectacles (la informació es podrà consultar únicament per Internet). Podeu consultar el conjunt de mesures i normes per a un espai segur de l’Auditori a www.auditoricastellar.cat/espai-segur. El de l’Auditori no es l’únic pla de reobertura que es posarà en marxa els propers dies. L’Ajuntament també ha previst que tornin a obrir portes gradualment altres espais com El Mirador, l’Espai Tolrà, la Ludoteca, l’antic Ajuntament o el Centre de Serveis, entre d’altres. Per poder oferir un acompanyament a les entitats que vulguin utilitzar espais municipals i garantir que ho facin seguint totes les mesures de prevenció de la COVID-19, l’Ajuntament ha previst una píndola formativa que es durà a terme via Zoom el proper 1 d’octubre a les 17.30 h. Properament s’informarà a les entitats de la vila de com fer les inscripcions a aquesta sessió, que comptarà amb la participació de Creu Roja. 


   

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris