IMG 9970_1440x961
Un total de 32 grups es van presentar al 41è Concurs de Paelles / C. D. 
20/05/2024 Cultura
L’Aplec de la solidaritat i del caliu

Més de 600 persones mengen arròs gràcies a les 32 paelles del concurs de l'Aplec de Castellar Vell

Cristina Domene

Que l'Aplec de Castellar Vell és una jornada de germanor i tradicions no és res de nou, però aquest any caldria afegir-hi també la paraula solidaritat. Quan el jurat del concurs de paelles estava fent les seves valoracions i ja gairebé tothom es posava a dinar, una de les paelles, ja enllestides, va caure a terra. Davant l'estupor i incredulitat del grup que la preparava es va començar a generar al voltant un moviment digne d'admiració. A banda dels ànims, feia goig veure com la gent d'altres grups s'apropaven per donar un cop de mà aportant el que calgués per fer una paella des de zero: llenya, condiments, oli... un moment de fraternitat que el grup afectat va voler agrair públicament a través del micròfon durant el lliurament de premis. Una demostració que a Castellar Vell no es va a competir, sinó a compartir.


Més de 600 persones van dinar, doncs, gràcies a les 32 paelles que es van presentar al 41è Concurs de Paelles dividides en quatre categories -17 a les petites, 11 a les mitjanes, una a la gran i tres a la de joves. Però l'ambient festiu va començar hores abans, amb les actuacions de l'Agrupació Sardanista, el Ball de Bastons de Castellar –acompanyats amb la música en directe d'Acció Musical Artcàdia, el Ball de Gitanes de Castellar, els Castellers de Castellar, els Gegants de l'ETC i Tucantam Drums. No va faltar una ballada grupal de la sardana Coti x Coti. "Estem compartint una jornada fabulosa, amb molta participació i bon ambient. I m'agrada veure tanta gent jove participar de les propostes culturals i tradicionals, perquè en certa forma que honoren la gent que va començar tot això en una època en què no ho tenien gens fàcil", va assegurar la regidora de Cultura, Joana Borrego.


Un d'aquests veterans és el Josep Prat, que fa quaranta anys que participa en el concurs. D'aquí que el nom del grup sigui, Els de sempre. "Vam començar a venir quan érem solters. Fèiem acampada dissabte a la nit i era molt divertit. Després ens vam casar i les parelles hem continuat venint també amb els fills i filles, que ja són grans". Com explica el castellarenc -que ha guanyat cinc premis durant aquests anys en el concurs, i enguany ha quedat segon de paelles petites- la canalla ara fa les seves paelles. Carla Prat, la seva filla, va cuinar la paella amb el seu grup Tucantam Drums. "És una festa per fer poble, amb molt de caliu. Aquest matí hem actuat amb la batucada i ara participem amb la paella".


També van participar en l'aplec Colònies i Esplai Xiribec amb els jocs de Cucanya, l'Escola Nocturna amb el concurs de creacions de flors boscanes i la trobada Oberta Urban Sketchers Dibuixant Castellar.
Els guanyadors de paelles petites van ser 'Korral ', de les mitjanes, 'Un any més', de les grans, 'Colònies i esplai xiribec' i dels joves, 'Xavineta'.

Comparteix
M'agrada
Comentaris