Click 2010 03 28 18 27 12_1440x961
Núria Feliu en un recital poètic al Calissó l'octubre de 2010
22/07/2022 Cultura
S'apaga la veu d'una generació

L'entranyable Núria Feliu, que havia estat diverses vegades a Castellar, mor als 80 anys

Redacció

La cantant Núria Feliu ha mort aquest divendres als 80 anys, a conseqüència de complicacions de l'ictus que va patir l'any passat. Personatge popular, que feia bandera del barri barceloní de Sants,on fins i tot hi ha una geganta amb la seva imatge, Núria Feliu ha sigut una de les grans veus de la música catalana navegant entre el jazz, el cuplet i la cançó . Amb 50 discos gravats amb més de 400 cançons, l'artista va interpretar tota mena de gèneres, com jazz, boleros, sardanes, cuplets, cançons de pel·lícules, adaptacions de poetes o estàndards nord-americans, sempre amb lletres en català. 

El mestre Antoni Ros-Marbà va impulsar la seva carrera, i més tard va entrar en el món del jazz de la mà del mític pianista Tete Montoliu. Coetània dels Setze Jutges, havia expressat un cert malestar perquè es va considerar menystinguda per no haver estat cantautora com ells, però sempre va defensar el seu paper d'intèrpret. Retirada dels escenaris des del 2005, la seva salut es va complicar durant la pandèmia amb una pneumònia i un herpes, i va estar-se un any sense sortir de casa.

La Feliu ha fet molts bolos per Catalunya. La darrera vegada que la vam veure a Castellar va ser en un recital poètic que es va fer el 2010 al Calissó.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris