A7300276_1440x961
El públic va gaudir amb el concert de Judit Neddermann al FemFestival, a la plaça d'El Mirador. ||Q. PASCUAL
20/07/2021 Cultura
L'Ajuntament vol donar continuïtat al FemFestival

La primera edició del festival protagonitzat per dones ha tingut una bona resposta

Marina Antúnez

El FemFestival ha estat una proposta que es presentava com a novetat a les Nits d’Estiu per part de les regidories de Feminisme, Promoció de la Vila, i Cultura. El terme s’inspira en la paraula ‘femme’, dona en francès, i la proposta va sorgir “abans de la pandèmia, quan vam veure el documental ‘Les resilients’, pel·lícula que justament ha iniciat el FemFestival”, diu Àngela Bailén, regidora de Feminisme i Promoció de la vila. Afegeix que “jo em pensava que el món de la música era més lliure pensador i resulta que no”. Els grans festivals programen les dones músiques a hores intempestives – a les primeres hores de la tarda -, mentre que programen els homes músics a la nit, en hores de més públic. “Per donar cabuda a les dones va sorgir la idea de muntar un festival”, afegeix Bailén.

 

L’objectiu del FemFestival ha estat el de visibilitzar més la dona en el món musical. “Ens hem adonat que encara hi ha molta feina a fer també en aquest món”. Aprofitant el festival, s’ha pretès fer xarxa amb artistes locals. En aquest sentit, les teloneres van ser també dones artistes, en concret, la Clara Sorolla i la Júlia, Núria i Angèlica de Lòxias.

 

El públic que ha gaudit del FemFestival ha estat molt divers. “hem tingut públic que potser a casa no hagués escoltat la música de les quatre artistes i n’ha gaudit”, apunta Joana Borrego, regidora de Cultura. En aquest sentit, les cantants Judit Nedderman, Mabel Flores, Clara Gispert i Maria la Blanco han ofert concerts d’estils de música molt diferents. “També ha estat molt important intentar que dones de Castellar de gran talent poguessin participar al festival amb un paper protagonista”, afegeix Borrego.

 

De cara l’any que ve, l’Ajuntament – a través de les regidories de Feminisme, Promoció de la vila i Cultura – té intenció de seguir endavant amb el FemFestival, “apostant també per activitats complementàries que ajudin que la població doni un valor afegit al festival”, segons Borrego. Enguany, a la inauguració, es va poder comptar amb la projecció de ‘Les resilients’, amb la presència de la seva directora, que va obrir un col·loqui posterior que va tenir molt bona acollida. 

 

Punt lila

Al costat de l’escenari dels concerts es va instal·lar un punt lila, una carpa amb informació i material feminista. Aquest punt de trobada també ha estat ben valorat per part de les regidories. “No és el mateix un punt lila de barraques que aquest però s’ha acostat gent que potser no sabia què era un punt lila, i també nenes amb els pares, ha funcionat com un punt de sensibilització”. Les persones també es van acostar al punt lila com a punt d’informació.

Comparteix
M'agrada
Comentaris