Aida Llop 1024x769_950x634
Aida Llop, actriu castellarenca nominada als Premis Butaca 2021. || CEDIDA
15/10/2021 Cultura
Aida Llop, nominada als XXVII Premis Butaca

La castellarenca opta al guardó com a Millor Actriu de Musicals per 'Mistela, candela, sarsuela'

Marina Antúnez

L'actriu castellarenca Aida Llop ha estat nominada com a Millor Actriu de Musicals  a la XXVII Edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya. El veredicte es fallarà el proper 15 de novembre, quan se celebrarà la gala i es farà l'entrega de premis als guanyadors. Mentrestant, des d'avui i fins al 8 de novembre, els espectadors poden votar els candidats a la web www.premisbutaca.cat, "que en són quatre de cada categoria de les arts escèniques", diu Aida Llop. 

 

L'actriu castellarenca ha rebut la nominació per l'obra Mistela, candela, sarsuela, una obra que també ha estat valorada amb tres nominacions més: Lluís oliver i Joan Sáez com a Millors Actors de Musical, i el propi muntatge com a Millor Espectacle Musical. 

 

La notícia ha estat molt ben rebuda per la companyia, Epidèmia Teatre, "perquè no ens esperàvem cap nominació, normalment són premis que ens queden molt lluny". Com a companyia petita autogestionada, "fem el que bonament podem". Les nominacions els donen l'empenta per seguir creant. I són realistes, que les grans produccions tenen molta més visibilitat i arriben a molta més gent i és per això que són els més nominats, normalment. "Però també és un orgull enorme haver estat nominats, ja que ens han valorat persones amb criteri teatral", afegeix Llop. A partir d'ara, però, seran els espectadors els qui decideixin els vots definitius. "A vegades això depèn de si coneixes més o menys gent"

 

La nominació esperen que els obri portes. "Nosaltres som formiguetes, cobrem poc o gens per la feinada que fem". No reben finançament d'estaments públics, "tot i que vam tenir la sort de rebre una subvenció de Maldà Teatre, en aquest cas". La majoria de grans productores, com Focus, i teatres grans com el Teatre Nacional de Catalunya i el Teatre Lliure "sempre fan produccions grosses i xules amb grans actors", afegeix Llop. Són produccions que tenen més pressupost "i que poden assumir muntatges enormes"

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris